הורים שאימצו ואומנה
עברתם הרבה והגעתם לצומת?ניתן לנהל קשר הורה-ילד בּטוח ורגוּע יותר!
בתוך שלושה שבועות תחושו בשינוי.
לקבלת הדרכה מלאו הטופס שכאן.
דף הבית » הרשמה – חוכמת האימוץ והאומנה הרשמה – מחזור 6
בתוך שלושה שבועות תחושו בשינוי.
לקבלת הדרכה מלאו הטופס שכאן.
“נעשית כאן עבודת קודש! אנחנו ממליצים לכל ההורים להשתתף. במיזם האימוץ והאומנה נחשפנו להמון ידע מקצועי שאיפשר לנו להבין שהבעיה היא לא רק בחינוך שלנו. למדנו לראשונה על המושג הורות שיקומית, והבנו שמתפקידנו למצוא בעלי מקצוע עם ידע מוכח בתחום האימוץ. נחשפנו גם למידע על אלכוהול עוברי שעזר לנו להבין חלק מדפוסי ההתנהגות של ילדינו.
מפגש שבועי עם הורים מאמצים מאפשר לנו לגלות שאנחנו לא לבד ולשתף בפתרונות של מצבים שאחרים התנסו בהם. גם מפגש עם בוגרים עוזר לנו להציץ ולהבין קצת יותר את העולם שילדינו חווים. לתחושתנו מיזם האימוץ הוא סוג של בית להורים מאמצים (ואולי בעתיד גם לילדים עצמם), מקום בו נאסף כל המידע ומתקיימות קבוצות תמיכה.”
אמא לשני ילדים שאומצו. כיום בני 20+
הייחוד:
תכנית פורצת דרך בישראל שייעודה: להעניק תהליך מבוסס שאחרי האימוץ/ אומנה בהתייחסות הוליסטית. בהתאמה להורים, בוגרים ואנשי מקצוע ברמה בינלאומית. גמישה לבקשות.
השינוי:
נתמקד בקשר במקום בהתנהגויות. נטפח אהבה ורוגע כתחליף לפחד ולמתח. נשמור על ‘המרכז’ גם בעת אתגר ומשבר. נעבור מבדידות ליחד ולשותפות.
המתכונת:
א. למידה עצמאית מקמפוס מקצועי:
מעל 70 שיעורים בני 15-90 דקות כ”א.
ב. מפגשי קבוצה מקוונים: ללימוד, שיח ושיתוף.
ג. נגישות לקמפוס – אתר חברים 24/7: דרך מחשב/ טאבלט/ טלפון, מכל מקום בעולם (עם Wi-Fi).
ד. מנוי מתנה – לאיש מקצוע טיפול/ חינוך המלווה את המשפחה.
ה. העשרה וליווי דרך קבוצת ווטסאפ למשתתפי התכנית בלבד.
להדליק אור:
העולם הרגשי של המשפחות הוא מורכב, מרגש ולעיתים מתיש ושביר. התפישה הייחודית שלנו מצליחה ‘להדליק אור’: תחושו הבנה מעמיקה יותר ותצליחו למרות האתגרים להעניק לילדים יותר ביטחון, הרגשה של חיבור ואמון.
רב-תחומיות:
תירגול, פסיכולוגיה ונוירוביולוגיה: טראומה התפתחותית, RAD לקות התקשרות, התפתחות ותפקודי מוח ומערכת העצבים, הסמכות ההורית החדשה, טיפוח רווחה פנימית, חזון אישי משפחתי, ויסות רגשי הדדי. הכרת גישות וכלים בחזית התחום: מיינדפולנס, מוסיקה ותזונה.
בהנחיית ד”ר ברנדה מקרייט. קורס חיוני ביותר. השיעורים בווידאו באנגלית עם תירגום לעברית. 9 שיעורים, 3.5 שעות, תימלול מלא, eBook ומצגות
הנושא: כיצד נטישה מוקדמת של הורה מטפל (ובהמשך דמויות מטפלות, בבית הילדים למשל) משפיעה על יכולת הילד לעצב מערכות יחסים עתידיות.
מיועד ל: הורים המעוניינים בעזרה בבניית מערכת היחסים עם ילדם.
בני אדם מסוגלים להסתגל למרבית האירועים והאתגרים המופיעים בחייהם, אולם היכולת המוחית העומדת לרשותם של תינוקות, ילדים ונוער אינה מספקת בכדי להסתגל ולהתאים עצמם לטיפול הורי לקוי או להורות הסובלת מהפרעה כרונית.
נטישה (של כל דמות מטפלת – הורים ביולוגיים, מטפלים בבית הילדים וכו’) מותירה את הילד חסר יכולת לפתח תפקודי מוח או לעסוק במערכות יחסים בריאות. שיעור זה יגביר את ההבנה ההורית ויספק אסטרטגיות הוריות אפקטיביות.
ההשפעה על המשפחה – מרבית ניסיונותיהם של ההורים לפתח ולטפח מערכות יחסים קרובות ומזינות עם ילדם יתקבלו ע”י הילד באופן לא עקבי לעיתים בחיוב ולעיתים בדחייה. חוסר העקביות בתגובות של הילד והיכולת של ההורה לחזות את תגובות הילד מראש מותירה את ההורה מבולבל, כועס, משתגע ומתופעל (כאילו מפעילים עליו מניפולציות). ההורה מתחיל לחוות כישלון אחר כישלון כשכל תהליך טיפול חדש נכשל ובמקביל הילד חש שאינו טוב דיו עבור ההורים. התוצאה הינה עימות וכאב.
תוצאות צפויות –
א) תבינו כיצד חווית הנטישה שינתה את השקפתו של הילד על מערכות יחסים.
ב) תלמדו איך לצאת מהעימות שנוצר כתוצאה מהנטישה.
ג) תפתחו ציפיות ריאליות וברות השגה עבור הילדם ועצמיכם.
הנושא: כיצד התנסות מוקדמת “שודדת” מהילד את היכולת לנהל את רגשותיו שלו ומפחיתה את יכולת ההורה לנהל את מיזגו ורגשותיו.
המטרה: לסייע להורים החשים מבולבלים וכועסים.
המוח לומד כיצד לווסת מצבים רגשיים דרך הטיפול ההורי, אך כאשר טיפול זה לקוי או אינו
אינו סדיר, המוח פשוט אינו מפתח את יכולתו של הילד לנהל רגשות. התוצאה היא שהילד יוצר מהומות רגשיות וכעס כרוני מוחצן.
השפעה על המשפחה – ההורים מוצאים עצמם מוצפים ולא מווסתים בשל חוסר הויסות הרגשי של הילד. הורים הופכים לנרגזים על עצמם ובעלי תחושת חוסר אונים.
תוצאות צפויות–
א) יהיו ברשותך מיומנויות אפקטיביות לסייע לילד ללמוד כיצד להפוך לפחות מגיב לעניינים פעוטים.
ב) יהיו לך המיומנויות להפחית תגובות רגשיות להתנהגות הילד.
דיון 3: הפעלה
נושא – כיצד הילד יוצר ומפעיל בהורה רגשות שליליים. שימוש בתקשורת מילולית ולא מילולית בכדי לעורר בהורה את הרגשות שהוא עצמו חש.
קהל יעד – הורים המעוניינים להפסיק להיות מעורבים בויכוחים חסרי טעם.
ב”הפעלה” הכוונה בדרך בה הילד משתמש בתקשורת מילולית ולא מילולית בכדי לעורר בהורה את הרגשות שהוא עצמו חש. לדוג’ הילד חש כועס או מבולבל, ואז באמצעות התנהגות שלילית הוא מעורר בהורה רגשות דומים.
השפעה על המשפחה – להורים מאמצים רבים תהליכי ההפעלה מתבטאים בחוויה אישית של תחושת כעס גדול מכפי שאי פעם דימיינו שניתן להרגיש. בנוסף הם חשים תשישות רגשית ודיכדוך.
תוצאות צפויות
א) תוכלו לזהות “שמפעילים אתכם” כשזה קורה.
ב) יעמדו לרשותכם אסטרטגיות לניהול הרגשות שלכם.
הנושא – כיצד הילד מעניש את ההורה על הכאב שחווה בעבר לפני האימוץ. ביטויים של כעס, התקפות זעם, סרבנות קשה בהווה והקשר של אלו לאירועים מתקופות חייו המוקדמות של הילד.
קהל היעד – הורים המעוניינים להבין מדוע הילד אינו יכול להיות בהוקרה או בשמחה עימם.
גם אם הילד או הנער אינם זוכרים את ההזנחה, את ההתעללות או הנטישה, עדיין יש בקרבם תחושות רגשיות לגבי החוויות והאירועים מעברו ואותם יבטא אותם כלפי ההורים המאמצים.
השפעה על המשפחה – לרוב מתבטאת בכעס (השתוללויות), סרבנות והשתלחות באופן כללי. הילד עשוי לראות באמו יותר מאשר בבני משפחה אחרים מטרה והדבר עשוי לגרום לאם לחוש מבודדת ומואשמת.
תוצאות צפויות
א) אמהות “שבמוקד” יבינו את הדינמיקה ולא יחושו אשמות.
ב) הורים יתפקדו כצוות.
ג) מערכת היחסים הזוגית לא תחלש כתוצאה מ*האשמת האם*.
ד) מטפלים יהיו מכוונים לעזור לילד לקבל תחושת עבר והווה בהתייחסות לתחושות מחוויות קודמות.
הנושא – כל חברי המשפחה ההורים הביולוגיים, המאמצים והילד חווים יגון ואובדן בתהליך האימוץ. אובדן הזהות עליה חלמו ואובדנים כספיים.
מיועד ל – הורים המעוניינים לעסוק באובדנים, כך שיוכלו ל”שחרר” ולהתקדם במערכות היחסים עם כל מי שאימוץ נוגע בו.
מאומצים מאבדים את הוריהם הגנטיים ואם אומצו בגיל אחרי תינוקות, הם איבדו הורי אומנה, סביבה מוכרת, חברים, חיות מחמד, גנים ובתי ספר. הורים מאמצים גם הם חוו אובדנים. הם איבדו את הזיהות שלהם כמשפחה “נורמלית”, הם עשויים לחוות אובדנים פיננסיים אם אחד ההורים אינו יכול להמשיך לעבוד בשל הצרכי הטיפוליים המיוחדים בילד, הם מאבדים רבות ממערכות היחסים החברתיות שלהם וכן פעילויות חברתיות במידה וההתנהגות של הילד מביכה אחרים.
השפעה על המשפחה – הורים מאמצים מגלים שהמשפחה שלהם אינה מגשימה את התקוות והחלומות שלהם ולעולם לא תהיה כמו משפחות אחרות. הם מבינים שלעולם לא יהפכו למשפחה
*נורמלית*.
תוצאות צפויות
א) תהיו מסוגלים לזהות ולשים תווית על חווית האובדן שלכם.
ב) תוכלו ליצור תמיכה לאובדנים שלכם.
ג) תוכלו לאתר שירותי תמיכה מקצועית שיוכלו לסייע לשניכם – להורה ולילד להתאבל ו…להמשיך הלאה.
הנושא – משפחות מאמצות אינן כמו משפחות אחרות וחובה עליהן ללמוד מיומנויות ספציפיות בכדי להמיר את מערכות היחסים הייחודיות והצרכים שלהם.
מיועד ל – הורים המעוניינים להיעזר בגישות אימוץ ספציפיות, בכדי לעבור ממשפחה גנטית למשפחה מאמצת.
דינמיקה זו עוסקת בדרך בה המערכת המשפחתית מותמרת רגשית, רוחנית ופיזית ממצב של טרום אימוץ למצב מחבק ומשקף את הילד שזה עתה הגיע אליה והשפעתו על המשפחה. טרנספורמציה זו צריכה להתרחש לא רק בפעם הראשונה בה המשפחה מאמצת, אלא בכל פעם שמגיע ילד.
השפעה על המשפחה – על המערכת המשפחתית לזהות ולהכיר בשינויים המשמעותיים שכל חבריה חווים, אחרת הילד יהא תקוע “בגבולות החיצוניים” של המשפחה ולעולם לא באמת ישתייך אליה. כמו-כן אם המשפחה מתנגדת לשינוי, ההתנהגויות המסתגלות של הילד תהפוכנה ליותר ויותר שליליות ומאתגרות.
תוצאות צפויות –
א) ההורים יזהו את ההיבטים בהם המשפחה שלהם משתנה.
ב) ההורים יהיו מסוגלים לבקש תמיכה בשינויים שהם עוברים
ג) את השינויים שהמשפחה עוברת בתהליך האימוץ, יהיו ההורים מסוגלים לראות כמעבר והתמרה במקום כהשפעה כפויה.
שיעור 7: דיכאון לאחר אימוץ
הנושא – אנשים רבים מבינים דכאון שלאחר הלידה, אך רבים לא תארו לעצמם שגם הורים מאמצים יכולים לחוות זאת.
מיועד ל – הורים המעוניינים למנוע זאת והורים שנמצאים בסיכון לחוות דכאון שלאחר האימוץ.
הורים מאמצים רבים משקיעים שנים ארוכות, אנרגיה כסף ומחשבה ביצירת משפחתם. לחלקם בכל מקרה, החלום “איך תראה המשפחה” אינו תואם את המציאות של גידול ילד מאומץ, במיוחד אם לילד התנהגויות מאתגרות.
השפעה על המשפחה – הלחץ והתשישות של ההורות עלולה להוביל לדיכאון. לעיתים קרובות התהליך פוגע באם ומותיר אותה בתחושת כישלון כמו גם תחושת ניתוק ובדידות. הורים לעיתים קרובות מפחדים לבקש עזרה במקרה של דכאון, מכיון שהם מפחדים שהילד ילקח מהם.
תועלות צפויות
א) הורים יכירו את הסימפטומים של דכאון לאחר אימוץ.
ב) להורים תהיינה אסטרטגיות לטיפול עצמי בדכאון לאחר אימוץ.
ג) הורים יחושו ביטחון לפנות לעזרה מקצועית מתאימה בדכאון לאחר אימוץ.
שיעור 8: לחישות מוח
הנושא – כיצד טיפוח עצמי של המוח יכול לסייע להורים להסתגל למתחים הכרוכים בגידול ילדים מאתגרים.
מיועד ל – הורים החווים מתח מגידול ילדים עם התנהגויות מאתגרות.
להסתגל לאימוץ משמעו לא רק הוספת ילד למשפחה, התהליך כרוך בלמידה כיצד מוחו של הילד הושפע מהחוויות שקדמו לאימוץ ואיך מוחו של ההורה הושפע ואף השתנה כתוצאה מההתנהגויות של הילד.
השפעה על המשפחה – מוחו של הילד מאותגר מהבחינה התפקודית והמבנית ע”י החוויות המוקדמות שעבר. באופן משמעותי גם מוחם של ההורים והאחים השתנה ע”י העימותים הכרוניים ושאר האירועים שעולים. השינויים מתבטאים בהתנסויות רגשיות שליליות ובעימות.
תוצאות צפויות
א) להורים תהינה אסטרטגיות לטיפוח עצמי ובריאות המוח.
ב) להורים תהיה אסטרטגיה להשפעה על בריאות המוח שלהם ושל ילדם.
שיעור 9: משייכות להיקשרות
אנו עוסקים ביצירת תחושת שייכות וזו השאיפה המנחה אותנו: להעניק לילד מעבר לצרכים הבסיסיים ולביטחון את תחושת השייכות שלו אלינו למשפחה. עלינו להבין עד כמה ילד שחווה נטישה חש מבולבל לנוכח הצפת האהבה שהוא מקבל מאיתנו ומהסביבה. הוא לא “באמת מאמין” לה, ולכן לעיתים אינו מבטא את אהבתו ונזהר מלהתמסר למערכות היחסים החדשות שהוא פוגש. לכן לעיתים תחוו מצד ילדיכם יחס דואלי.
הקורס יאפשר היכרות עם השפעות העבר על תיפקוד המוח ולמה כל כך חשוב לייצר בבית סביבה רגועה. תלמדו עם הורמונים והיכולת שלכם לנצח על התזמורת האינושית בבית.
המערכת ההורמונלית וההיפותלמוס, מתח ומוח, ציר ה- HPA, ההשפעה על התפתחות ותיפקודי המוח, תזמורת מוחית, סגנונות רגשיים, המוח העוברי, מילדות לבגרות, הכל מתחיל בסינפסה, נוירוני המראה וגם כנס מוקלט של ד”ר דן סיגל.
בנוסף תקבלו 3 הדרכות עם ד”ר נועה אלבלדה, (להלן תקציר ופרומו בווידאו).
ילדים שחוו מצבי קיצון (פגיעת התקשרות הגורמת למתח-סטרס) זקוקים לצוות המורכב מהורים, אנשי טיפול וחינוך המבינים את הפגיעות שעברו ואת השפעתן על התפתחות ותיפקודי המוח. חיוני שחברי המעגל התומך יתרגלו חמלה כלפי הילד (וכלפי עצמם) וכן ישפרו את מיומנויות הויסות העצמי-רגשי. חשוב לזכור שההתמודדויות הרבות חושפות גם את ההורים למתחים עצומים עדי כדי טראומה משנית. * המפגש הוקלט ויפורסם בקרוב *
בגיל ההתבגרות המוח עובר שינויים מפליגים. שינויים אלו מתבטאים גם בשינויים פסיכולוגיים והתנהגותיים דרמטיים. בגלל השינויים הללו, גיל ההתבגרות הוא גיל של הזדמנות אך גם גיל של רגישות. נשוחח על השינויים המוחיים המאפיינים את גיל ההתבגרות ועל הקשר שלהם להתנהגויות האופייניות לגיל זה. כמו כן נשים דגש על ההשפעה של ‘סטרס’ בינקות על היכולת של המתבגר/ת ״לצלוח״ גיל זה בהצלחה. המפגש פורסם בקמפוס המקצועי.
המונח עמידות מתייחס ליכולת ההתמודדות של אדם עם קשיים ואתגרים בהם הוא נתקל במהלך חייו. בשנים האחרונות אנו מנסים להבין כיצד עמידות מתבטאת ברמה הביולוגית שלנו (מוחית וגופנית) והאם ניתן למדוד אותה. כמו כן, אנו מנסים להבין מה מבדיל בין אנשים עמידים לפגיעים ואילו התערבויות מחזקות עמידות פסיכולוגית וביולוגית. על כל זה נשוחח במפגש. *המפגש הוקלט ויפורסם בקרוב *
חלקים ניכרים בהנחיית שרונה דוכנה, מייסדת המיזם ומפתחת התכנית, אמא יחידנית שאימצה ילד בן שש וחצי. ולמדה את הנושא בעיקר מעשית בשטח ובמהלך הזמן העמיקה בהבנת הקשר בין גוף-מוח והתנהגות. הקורס כולל תרגילים יישומיים.
להבין את מקור הקושי בויסות רגשי עצמי של הילד וכיצד ניתן לנהל משברים בהצלחה. איך מייצרים חסינות הורה-ילד. צמיחה משפחתית לטווח הארוך, כולל מערכת הסטרס בגוף-מוח והורמונים. היישום בבית: חמשת השלבים למניעת הסלמה ומיקוד על: להיות ‘השקט בעין הסערה’. תירגול נוכחות מלאה לטיפוח הרווחה הפנימית.
ויסות רגשי בקרב ילדים שחוו טראומה מוקדמת, שרית יניב שרם
דוגמא ממפגש קבוצתי:
הקורס יעניק כלים ראשוניים לקשר עם מערכת העצבים שלנו ושל בני הבית, יצירת מעברים אפשריים ממצב למצב, הפחתת במתחים ויצירת הטרמה לפעילויות צפויות
פחד חרדה אימון או טיפול – הדרכה עם ד”ר דני לוטן.
מערכת העצבים מערכות יחסים, ג’ודיתה בן דוד.
כלים יישומים לשינוי מעגל המתח-פחד לרוגע ואהבה, מפתיחות בהקשר למערכת החינוך ובקרוב נקיים מפגשי רבים נוספים, הקשר בין חוויות קיצון ואכילה.
בריאן פוסט: “אלוהים לא מסר את הילד שאימצתם לתוך חייכם על מנת שתעצבו אותו בהתאם לחזון שלכם, אלא על מנת שתגנו עליו, תדריכו אותו ותעודדו אותו …המטרה שלכם היא להיות יותר מודעים וערים לפחד שלכם, שתוכלו לנשום דרכו, להבין אותו ולעבד אותו. כדי שתוכלו לעבור לאהבה, שהיא המקום שמתוכו תרצו להיות הורה. מהמרחב של הכרת הפחדים שלכם תוכלו לראות את הפחד של ילדכם. כאשר תופסים שמקור התנהגותו הקשה של ילדכם בא מתוך מצוקתו ופחדיו, ולא מתוך שתלטנות או אי-צייתנות, באופן טבעי תחול מהפכה בקשר ביניכם. תעברו מהישן לחדש. נלמד על ההשפעות של מצוקה ופחד בחייו של ילדכם שאומץ.”
אנחנו לא נוטים לשתף אחרים בקשיים הקיצוניים. זה מפחיד ומציף. רבּים ההורים שחשים אשמה ובושה ולכן חיים בהסתרה ובבדידות. אנחנו מעזים להרים את המסך, כדי למנוע, להקל ובעיקר לחולל שינוי מקיף וממנו לעזור לכם לעזור לילדים.
היכרות בסיסית עם מערכת העצבים והטראומה ההתפתחותית (תגובות בריחה/תקיפה או קיפאון/ניתוק). בהרצאה נדבר על כך שלא הכל זה פסיכולוגיה… יש לנו גם מערכת עצבים שפעמים רבות היא זו שמשפיעה על התגובות שלנו יותר מאשר המחשבות/הרגשות שלנו. מ”נקודת מבט עצבית” זו נבין מהי טראומה התפתחותית וכיצד למעשה כל מפגש בין שני אנשים הוא מפגש בין שתי מערכות עצבים שמשפיעות זו על זו.
אילו התנהגויות הן נורמטיביות ומאפיינות כל גיל, ואיך אפשר לזהות שההתנהגות של הילד אינה מותאמת ואף פוגענית (כלפיו או כלפי סביבתו), וכיצד ניתן להתמודד איתה. מהי מיניות ילדים? כיצד היא באה לידי ביטוי? מהן דרכי הביטוי הנורמטיביות והמותאמות שלה, ומתי ההתנהגויות המיניות הן אינן מותאמות? כיצד להגיב וכיצד לתווך לילד את מיניותו?
הבנת העקרון המנחה ילדים לפנות למצבים המסכנים את עצמם ואחרים, היא פרקטית לטיפול במשפחות בהן פונה ילד למצב מסכן או אף עברייני. אם נבין את המסר שנשלח אלינו ולסביבה, נוכל לוותר על האופן ההרסני והמכאיב בו הוא נמסר. ההתנהגויות הקיצוניות הן שפה, שאם נלמד להשתמש בה, ולהקשיב למסר הנאמר באמצעותה, נוכל גם להשיב באופן תואם, בונה ו… מרפא. מורה נבוכים להורה הנסער.
דוגמאות משלושת המפגשים:
ארחנו מעל 12 בוגרים ולעיתים ליותר ממפגש אחד. הקולות שלהם מבטאים את התחושות של ילדינו. תרויחו מכך הזדמנות להבין ממקור ראשון בוגר ומאוזן.
חוף מבטחים בים סוער | גלישת אתגרים | מצאתי את אמא שלי בגוגל | משפחה מעורבות |
משפחות צבעוניות | מסע רגשי להורות | הורות יחידנית | תרפית המפגש | פצעי ההיקשרות
מיועד ל:
הורים: לקראת/ לאחר אימוץ-אומנה | בוגרים: שאומצו/ אומנה | אנשי מקצוע
מי שנפגע מטראומת ההתפתחות: התקשרות לא בטוחה, התעללות והזנחה, היריונות/ לידה מורכבת.
* המפגשים יוקלטו ויפורסמו בקמפוס.
* ייתכנו שינויים * ט.ל.ח *
"לאור המפגש האחרון שלנו שיניתי את הגישה. במקום שניכּנס למשבר נוסף, הצלחתי לשמור על שקט ולהמשיך לפעול באופן ברור ועקבי. זה הצליח! נמנעתי מלקחת לה את הטלפון. בסופו של דבר היא מסרה לי אותו מרצונה. מכל מפגש שלנו אני יוצא עם כלים ועם רוח גבית. אני מבין מה עלי לשנות ומופתע לגלות איך בקלות רבה יותר אני מונע מהילדה שלי לסעור..."
זאב אב לילדה שאומצה למשפחה מעורבת, יוני 2019
"לד"ר מקרייט. אני אמא מאמצת לשני ילדים בוגרים. הידע שאת מביאה בקורס האינטרנטי הוא מקיף, רחב, מעמיק ובעל חשיבות מכרעת להבנת התהליכים שאנו כמשפחה מאמצת עוברים. לצערי, ידע זה לא היה ברשותי כשהילדים היו צעירים יותר. דבר שבהכרח היה מוביל אותנו להיות הורים טובים יותר. אני ממליצה בחום לכל מי ששייך למשפחת האימוץ להעשיר עצמו בקורס זה!"
נירה אמא לשני ילדים שאומצו באימוץ בינארצי, יוני 2019
"הצטרפתי למועדון 'חוכמת האימוץ' לפני שלושה שבועות. תוך יממה יצאתי מבדידות של 19 שנים של הורות עם התמודדויות ואפילה. קראתי לעומק את ההדרכות, השתתפתי בשני מפגשים ואני כבר חשה שהארתם עבורי עולם שלם. עד כה הבן שלי נמנע מלשוחח על האימוץ וכעת הוא מגלה פתיחות. צר לי על טעויות שיכולתי להימנע מהן כהורה, לו התכנית היתה קיימת לפני שנים. מבטיחה להמשיך להעמיק. תבורכו".
דריה אמא לבוגר בן 22 שאומץ למשפחה מעורבת
"המידע שמועבר בנושא הניתוק הראשוני וגם אלה שבאים אחריו לא יסולא בפז. מדובר במידע קריטי שיופץ ויילמד כנקודת התחלה בכל הנוגע לילדים עם רקע של ניתוקים כאלה."
גילעד יעקבזן מרצה בתחום, פעיל חברתי, אומץ בגיל 3 ימים
"יש לי שני ילדים בוגרים. שבוע אחרי שעברתי על חלק מההדרכות אני מבינה את ילדי הרבה יותר. אחרי שהתוודעתי להדרכות של 'מיזם האימוץ', הצטערתי שלא קיבלתי אותן לפני האימוץ. חלפו יותר מ-10 שנים מאז הפכנו להורים והידע הזה יכול היה בהחלט לסייע לנו משמעותית לאורך השנים."
אוסי אימצה 2 ילדים, כיום בני 20+
"כדי להצליח בהורות שלנו לא די באהבה ובאמונה, נדרשת גישה מותאמת. אני מזמינה אותכם להצטרף אלינו. אשמח לשוחח באופן אישי עם כל אחד ואחת מכם."
בברכת אהבה, שרונה דוכנה.
מייסדת מיזם האימוץ. אימצה ילד בן שש וחצי. מרצה בכנסים ומנחה קבוצות, בוגרת 'מוח אחד' ו'קינסיולוגיה חינוכית'. כותבת הבלוג 'אמא אמיתית'. מלווה אנשי טיפול להטביע חותם מתוך מהותם.
"ההורים המאמצים שלי הם אנשים נהדרים וחמים. הם נתנו לי הכל. אך חסר היה להם ידע וכלים. יש בי כאב גדול על כך שלא באמת הבינו את מה שחשתימאז שהגעתי אליהם בגיל 4 וחצי. זו החמצה גדולה לחבּר הורה וילד ולא להדריך אותם לאורך השנים. כמה חבל שלהורי לא היתה ההזדמנות שיש להורים אחרים. הגישה של המיזם היתה משנה לי ולמשפחתי את תקופת הילדות וההתבגרות."
ירדן כ. בוגרת שאומצה, בת 35 כיום. המשוב המלא באתר
ניסיון בן 30 שנה, חיברה ספרים מקצועיים רבים ביניהם “The 4 Step C.A.R.E. Method of Conflict Management”. אמא ל-12 דרך אימוץ. מנחת הקורס: ‘אימוץ מה שעליך לדעת’ .
אומץ בילדותו. הדרכות באתר הלמידה כולל ספרו From FEAR to LOVE – מודלים להתנהגות הורית מותאמת לילדים פוסט טראומטיים ומיקוד ב ‘מהפיכת האהבה’.
יועץ ומאמן עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה בעבודה עם התמכרויות. מנכ”ל Outcome Consulting, מרצה בינ”ל. הרצאותיו המכוננות מופיעות באתר.
מטפלת דיאדית ומשפחתית, עבודה עם ילדים במשברי קיצון. ליווי מערכתי למשפחות הקהילה. מפגשים: הורות וטיפול מותאם לילדים, מערכת החינוך ותזונה נפשית.
מתמחה בטיפול בטראומה התפתחותית, נסיון רב עם משפחות אימוץ. עבודה עם אנליזה ביואנרגטית. עזרה בויסות גופני-רגשי. מפגשים: משיכה לסיכונים, אכילה רגשית וחופשה כהזדמנות להתקשרות.
אומצה בגיל שש וחצי. מנחה ומלווה. מעניקה והצצה לנבכי הנפש של ילדה שאומצה. שיחות על נטישה והשפעותיה ועל הרצון למנוע כאב מההורים המאמצים.
פועלים למען שכל ילד יזכה לבית מייטיב וקבוע. מסייעים לפיתוח מקצועי של האימוץ והאומנה בישראל. מנחים סדנאות, מעניקים חסות להדרכות וסיוע כלכלי למשפחות.
רופא, חוקר, מרצה וסופר עטור פרסים. פרופסור בקליניקה לרפואת ילדים באוני’ אילינוי בביה”ס לרפואה, שיקגו. מהמובילים בחקר השפעת חשיפה טרום לידה לאלכוהול ולסמים על תקופת התינוקות והילדות. פיתח תוכניות התערבות נחשבות.
ליווי ותמיכה בכל שלב בתהליכי אימוץ ילדים. M.Ed. בחינוך,C.F. מטפלת ומאפשרת בשיטת ‘העבודה’, גשטאלטיסטית. מלווה לאימוץ יחידני.
חוקר ואוטודידקט בתחום האימוץ על היבטיו המקצועיים כולל תהליך פתיחת תיק אימוץ. ממובילי המאבק המוצלח של בוגרים שאומצו לשינוי החוק-סעיף 34 א’. אומץ בגיל שלושה ימים.
MA בלימודי משפחה, ליווי ותמיכה במשפחות. אימצה שניים וילדה שניים. מקימת: מקום משלי, ליווי ביוקרטי, טיפולי ורגשי למשפחות.
"שרונה יקרה, אני יוצאת מחוזקת מעצם היותי אמא ואשת טיפול. עבורי הסדנה שהנחית היתה כמו הדהוד לאהבה פשוטה ומדהימה, שהיא המקור והבסיס להכל, לפחות בתפיסה שלי. אהבה כריפוי. אהבה שבונה את הביטחון העצמי ומאפשרת לא לפחד ולהיות בנוכחות מלאה. אהבה שבונה אמון ועולמות. את מעוררת השראה."
ארנה פסיכותראפיסטית, סטודנטית לתואר שני בפקולטה לבריאות ורווחה, אוני' חיפה. יולי 2018
"לפני מספר חודשים פניתי לחברה שלי שגם היא אמא שאימצה. שיתפתי אותה. היא המליצה לי לפנות לשרונה, אך קודם לקרוא את הספר של ד"ר מקרייט שתורגם לעברית ע"י מיזם האימוץ. באותו יום רכשתי את הספר והתחלתי לקרוא. הרגשתי שהכל מתחיל להתבהר. כעבור שעתיים בחרתי להצטרף לשני מסלולים: לתכנית חוכמת האימוץ והאומנה ובמקביל לליווי אישי משרונה. לו הינו זוכים לתהליך המיוחד והמשמעותי לפני 15 שנים, היו נמנעות טעויות. היינו מבינים את הבת שלנו הרבה יותר טוב. אני מאושרת שהכרתי את מפעל החיים הזה. עבורינו הוא הצלה"
אמא במשפחה עם ילדים שנולדו לה וילדה שאומצה בגיל 4 כיום מעל גיל 20.
המיזם פועל שש שנים. את המפגשים מנחים אנשי מקצוע בעלי ניסיון בן 15-30 שנים. כדי להיות מעודכנים וומובילים אנחנו משתתפים לאורך כל השנה בהכשרות מקצועיות. למרבית המנחים נגיעה אישית לעולם האימוץ והאומנה.
בחרו את דרך התשלום הנוחה לכם: תשלום אחד (באפליקציית ביט/ פייבוקס או Paypal), עד 10 תשלומים (בכרטיס אשראי). ניתן גם בהעברה בנקאית. לאחר התשלום תקבלו דוא”ל: ברוכים הבאים עם הנחיות ליצירת ‘משתמש’. מפגשי הקבוצה בוידאו: דרך קישור לכיתה הוירטואלית. בנוסף לנ”ל תצורפו לקבוצת וואטספ לעידכונים.
המיזם קם מתוך סיפור אישי הוצורך להקים בישראל תהליך פוסט אימוץ מגובש מתקדם הלווה משפחות לאורך שנים. היעדים: הדרכות להורים, הכשרות למטפלים ולמעטפת וסיוע למשפחות. המיזם אינו מייצג שיטה או מנחה, אלא מפתח ומנגיש את מה שמוכח כעובד עם ילדים שחוו טראומה התפתחותית. מרכז הפעילות שלנו: עמידות המשפחות.
הפרטים שלכם נשמרים באתר מאובטח. השיחות שתקיימו עימנו נשמרות בפרטיות מלאה. הגלישה שלכם בקמפוס נעשית עצמאית. ההשתתפות במפגשי הוידאו יכולה להיות במעורבות מלאה או לבחירתכם ללא הפעלת מצלימה. ניתן להשתמש בצ’אט לשאלות.
גיבשנו עשרה מפתיחות, ביניהם: טיפוח הרווחה המשפחתית, מיקוד בויסות הורה, רב תחומיות: מדעים ותירגול גופני-מנטלי. הקשבה לקול הקהילה-בוגרים והורים וותיקים כערך להבנת הילד הצעיר. התייחסות למיכלול גוף-מוח-נפש. לתפיסתנו לא הילד במרכז, אלא הקשר הורה-ילד. מתוך הכאב והאתגר יש מישאלה לחיבור בטוח ולגדילה משותפת. זה אפשרי.
יש לנו ניסיון מוצלח מאד עם כל מי שרואה את הטכנולוגיה כאתגר. הכנו סרטוני הדרכה מפורטים כיצד להיכנס, להתחבר ולמצות מהקמפוס והתוכנית את המירב. נשמח ללוות אותך בתהליך ההרשמה, הגלישה וההתחברות למפגשי הוידאו.
מיועד ל:
הורים: לקראת/ לאחר אימוץ-אומנה | בוגרים: שאומצו/ אומנה | אנשי מקצוע
מי שנפגע מטראומת ההתפתחות: התקשרות לא בטוחה, התעללות והזנחה, היריונות/ לידה מורכבת.