דף הבית » היקשרות ומערכת החינוך – סדרה להורים בהזמנה לארגונים
בין המלווים את הילד באתגריו במערכת החינוך קיימים פערי תפיסה, שפה וגישה. יחד נגשר בין הגורמים השונים ליצירת הבנה של כל שותף בתהליך, תוך הענקת מענה לדילמות ולהתמודדויות הרבות. מפגש להורים, מורים ומטפלים.
ליאור דגן – מומחה בכיר ללקויי למידה, מומחה ללקויי קריאה, עוסק בבניית ביטחון עצמי.
קריטי שהצוות החינוכי ילמד היטב מהי היקשרות, פגיעה בהתקשרות וכיצד ניתן לסייע בתוך בית הספר לילדים שחוו טראומה התפתחותית. גם אם הילדים מאתגרים המציאות מוכיחה שניתן לעקוף ולצלוח את הקושי. התמקדו בחוזקות.
למה דוקא עם ילדים שחוו מצבי קיצון שהצוות החינוכי לא יטול על עצמו את תפקיד 'הורה' הילד?
אסנת חזן – עו"סית קלינית. פסיכותרפיסטית, מטפלת דיאדית ומשפחתית, עוסקת בעבודה עם ילדים במשברי קיצון, מומחית עם ילדים שהוצאו מהבית.
לתלמידים החווים מתח רגשי, או עברו טראומה התפתחותית ופגיעת היקשרות יש סיכוי גבוה יותר לחוות במערכת החינוך אתגרים הן בהיבט הלימודי והן ההתנהגותי. תגובה לא מתאימה של הצוות החינוכי תעצים את תחושות ה-‘לא בטוח’, לא שייך, דימוי עצמי נמוך ואף עלולה להוביל לנשירה ולהתנהגות בסיכון. חשוב עוד בשלב מוקדם לסמן דרכים ולגייס את כל השותפים לתהליך מיטיב.
סילבי אליאס אהרון – קצינת ביקור סדיר מומחית ושותפה בבניית תוכניות
פרט רשותית במערכת החינוך. מלווה נוער בסיכון. תואר שני בניהול מערכות חינוך.
מירי הילר – מנחת קבוצות הורים בעלת תואר שני בחינוך. נשואה ואם לשלוש בנות. מורה לחינוך מיוחד, Master NLP והכשרות בתחומי האמנויות.
הגורמים העומדים בבסיסן של לקויות למידה שונות, משפיעים לא על למידת תחום זה או אחר בלבד, אלא גם על חיי היום יום, וגם על דברים שלכאורה אין קשר בינם לבין הלקות. המשתתפים יידעו לקשר בין התנהגויות, תגובות ואמירות של ילדיהם לבין קשיים שלכאורה אינם קשורים בכך. ויבינו היטב את מה שמתרחש בראשם ובליבם של ילדיהם, וכן יקבלו כלים ישימים ודרכים להתמודדות עם אתגרים אלה.
ליאור דגן – מומחה בכיר ללקויי למידה, מומחה ללקויי קריאה, עוסק בבניית ביטחון עצמי.
היכן הילד/ה שלי י/תצליח יותר – שיקולים בבחירת מסגרת חינוכית לילדינו.
מה הילד/ה שלי צריך/ה כדי להצליח במסגרת החינוכית. אילו סוגי עזרה ניתן לקבל במסגרות החינוכיות? מה ניתן לבקש מצוותי החינוך- ומה לא?
מתי נפנה לחינוך המיוחד? הכרות עם סוגים שונים של מסגרות חינוך מיוחד.
האם אתם לקראת שיחה עם קצינת ביקור סדיר או גורמים בבית הספר בעקבות קשיים? שוקלים מעבר לבית ספר אחר? מוזמנים לועדת זכאות ואפיון? באיזה מקרים בית הספר מזמן קב"סית? האם ההורה יכול ליצור קשר עם קב"סית? האם היעדרות סמויה, הינה עילה לזימון קב"סית?
סילבי אליאס אהרון – קצינת ביקור סדיר מומחית ושותפה בבניית תוכניות פרט רשותית במערכת החינוך. מלווה נוער בסיכון. תואר שני בניהול מערכות חינוך.