שאלות ותשובות לאנשי מקצועות הטיפול, החינוך, הרווחה והבריאות
הפעילות שלנו מתמיד התקיימה בזכות שותפויות עם ארגונים מקצועיים ועם מומחים בתחום הטראומה, ההיקשרות ומדעי המוח. עזרו לנו רבים וטובים מהארץ ומהעולם ועל כך הערכתנו. במהלך השנה אנו עורכים כנסים וסדנאות ומקיימים את מודל הליווי שפיתחנו. כל אלו הם פרי עבודה מערכתית בתאום עם הצוות הרב מקצועי של המשפחות. מוזמנים להצטרף.
אנחנו מאמינים בהדדיות. החל מויסות רגשי הדדי ועד להפריה מקצועית ופעילות משותפת. יחד נפעל לטובת העולם המרגש, מורכב ולעיתים נפיץ – אימוץ ואומנה. אנשי המקצוע אשר ליוו את מייסדת המיזם בתחילת דרכה ההורית, הדריכו אותה והיוו עבורה תמיכה הפכו עם הזמן להיות שגרירי המיזם. הם שותפים לתוכן הפעילויות, להפצה ולהגנשה למשפחות שבטיפולם. מטפלים נעזרים בעצמם בחומרים המקצועיים. אנשי הטיפול בהיותם הורים בעצמם משובים שהם מוצאים בנו מקור הכוונה אמין. אחרים מאמצים את הגישה שלנו ומעבירים אותה כחלק מהדרכת ההורים בקליניקה. אשרינו שהעשייה שלנו זוכה להתרחב באופן מעשי ותכליתי.
אנחנו מכבדים את הגישה של הרווחה בישראל להפריד בין אומנה ואימוץ. אכן מדובר במתכונות שונות לחלוטין של קשרים וניהול התהליכים לקראת ולאחר שהילד מגיע למשפחה החדשה. לא נמנה כעת את השוני, אך הוא בהחלט נוכח.
המבט שלנו מופנה אל החוויה הילדית וההורית בהיבט הנויר-פסיכו-סוציאלי. חוויות של הזנחה, אלימות, פגיעה מינית ונטישה נטבעות בגוף כטראומה, במקרים אלו מדובר בפגיעת היקשרות המשפיעה הן על ניהול מערכות יחסים והן על ביטוי התנהגותי מורכב ומאתגר.
ילדים המגיעים לאומנה או לאימוץ חוו כאוס נורא בחייהם. מתכונת המשפחה החדשה אינה קריטריון להטבת המשברים. כדי לייצר שיקום וריפוי אנו מתמקדים קשר, בשייכות, באיזון ובביטחון ופחות בהיבט המשפטי. בנוסף אם באומנה ממשיך קשר עם המשפחה הביולוגית, אזי בשנים האחרונות ישנם יותר ויותר ילדים באימוץ עם קשר מה שכונה בעבר: אימוץ פתוח. כך שאתגר המפגשים עם ההורים המולידים אל מול הקשרים הקיימים עם ההורים, האחים והמשפחה הרחבה של אימוץ-אומנה נוכח בשני סוגי המשפחות.
בקרוב כן. מרכז הידע שלנו באתר וכן ביוטיוב כולל עשרות רבות של קורסים מוקלטים. בנוסף הקמנו קמפוס הדרכה ובו הדרכות מוקלטות מתוך תכניות שנתיות שהתקיימו בהשתתפות הורים, בוגרים שאמצו ומומחים. אנחנו ממליצים לכם בתקופה הנוכחית לבחור בלמידה עצמאית מהחומרים ובקצב שלכם. הסטנדרטים באירופה ובארצות הברית דורשים התמחות ספציפת בהיקשרות בכדי לטפל בילדים ולהדריך את הוריהם. אנחנו בעד! אנחנו רואים מדי יום את הפערים בין הצרכים של ההורים בהשוואה למה שהמעטפת המקצועית מעניקה גם כאשר מדובר באנשי טיפול נפלאים.
השותפות שלנו בישראל עם חוקרות מוח, עם דיקניות של בתי ספר באקדמיה ומומחים בעולם יובילו להקמת הכשרה מסודרת שתכלול איבחון, מיון, דרישות ותעודה לראויים לה.
הטוב ביותר הוא לקבוע בתיאום המשפחה מפגש היכרות ביננו. המפגש יתקיים בזום וללא מחוייבות מצידכם. המחיר ללא תשלום וכולל הקשבה למציאות אותה המשפחה חווה ובדיקה האם נוכל לסייע. כמעט כל תהליכי הליווי שלנו למשפחות כוללים חשיבה משותפת, עבודה מעמיקה עם הפסיכיאטר, המטפלים, הצוות החינוכי וכן גורמי הרווחה ולעיתים המשטרה. אנחנו כאן כדי לעבוד כצוות יחד איתכם. צרו קשר.
יש מצוקה עכשיו? יש לנו איך לעזור.
כדי לקבל הסבר מה ניתן לעשות כולל העשרה רלוונטית לחצו כאן.
אנשי מקצוע יקרים, אתם באמת עושים כל שביכולתכם, כדי לסייע להורים ולטפל בילדים. לפעמים אתם חשים שאתם זקוקים לחשיבה משותפת, להדרכה, לייעוץ או פשוט לקבוצת עמיתים. במהלך השנה אנו מקיימים סדנאות, כנסים ואף פאנלים עם שיח על מקרי בוחן.
כאן תוכלו לקרוא עוד על מענה למצוקות שההורים מתמודדים עימם ולגלוש אל 'גלגלי הצלה' לסיטואציות מורכבות. מוזמנים להיכנס ולשתף את המשפחות ואת הצוות המקצועי שלכם, קבוצות דיון וכל גורם מקצועי מוביל. תודה מראש.