דף הבית » חוסן משפחתי – תודה שהצטרפת
זה עתה ביצעתם את אחת ההשקעות המעצימות ביותר בתחום ההורות שלכם.
אני מאחלת לכם מסע וירטואלי וגשמי מוצלח ופורה. בהמשך העמוד תוכלו שוב לעיין ברשימת התכנים של השיעורים באתר.
שלב #1 – הקליקו על הקישור וייצרו לעצמיכם גישה לקמפוס.
מומלץ להגדיר את כתובת המייל שלכם כשם משתמש (כדי לזכור בקלות).
שלב #2 – בהמשך היכנסו לקמפוס המומחים מהקישור שכאן.
כדאי לשמור את הקישור בדפדפן במועדפים, כדי להקל את הגלישה.
שלב #3 – עינו בדוא"ל שממתין אצליכם: 'ברוכים הבאים' וכולל הנחיות מפורטות.
שלב #4 – תוך מס' שעות ועד 48 שעות אשדרג אתכם למנוי 'חוסן משפחתי'.
אם טרם הצטיידתם במחברת וכלי כתיבה זה הזמן.
כדאי להקדיש זמן קבוע לגלוש בקמפוס, להכיר ולצלול לעולם המרתק, מורכב ומרגש של אימוץ ואומנה.
לכל בקשה ושאלה אני לרשותכם,
שרונה דוכנה 0522-941146
מייסדת מיזם האימוץ והאומנה
המיקוד המקצועי שלנו:
טיפוח מערכת היחסים הורה-ילד. כאן הכל מתחיל. בנוסף, נבין את התנהגויות הילד ונפעל לשינוי מיטיב. נשקיע בשיקום ההיקשרות, ביסוס תחושת ה-'בטוח', בניית אמון ואיתנות משפחתית. המטרה: להבין טוב יותר את עצמינו, את הילדים, להתקרב, להירגע ולהתרווח. התהליך יוביל למשפחה מאוזנת יותר, שמחה ומצמיחה לאורך שנים.
תכנית יחידה מסוגה:
המציעה תפישה מקצועית מחוללת שינוי. התמחות בטראומה, אימוץ ואומנה, מבוססת מחקר, כלים מוכחים, עושר תכנים ממגוון מומחים, רב תחומיות המשלבת פסיכולוגיה, נוירוביולוגיה וחברה. המנחים הם עו"סים, פסיכולוגים, פסיכותראפיסטים, חוקרי מוח, הורים ותיקים ובוגרים מהקהילה.
מתכונת גמישה:
תוכלו ללמוד לבד, עם בני משפחה, הורים עמיתים: מכל מקום ומכל מכשיר, בזמנכם, בקצב שלכם, תוך העמקה וחזרה על החומרים.
בהנחיית ד”ר ברנדה מקרייט. קורס חיוני ביותר. השיעורים בווידאו באנגלית עם תירגום לעברית. 9 שיעורים, 3.5 שעות, תימלול מלא ומצגות. בנוסף שיעורים רבים בעברית המלמדים את הקורס בקבוצת לימוד. הקורס כולל העשרה בהבנת המוח ותפיקודו לאור הטראומה.
שיעור #1 נטישה – כיצד נטישה מוקדמת של הורה מטפל (ובהמשך דמויות מטפלות, בבית הילדים למשל) משפיעה על יכולת הילד לעצב מערכות יחסים עתידיות.
שיעור #2 ויסות רגשי – כיצד התנסות מוקדמת “שודדת” מהילד את היכולת לנהל את רגשותיו ומפחיתה את יכולת ההורה לנהל את מיזגו ורגשותיו.
שיעור #3 הפעלה – כיצד הילד יוצר ומפעיל בהורה רגשות שליליים. שימוש בתקשורת מילולית ולא מילולית בכדי לעורר בהורה את הרגשות שהוא עצמו חש.
שיעור #4 העברה – כיצד הילד מעניש את ההורה על הכאב שחווה בעבר לפני האימוץ. ביטויים של כעס, התקפות זעם, סרבנות קשה בהווה והקשר של אלו לאירועים מתקופות חייו המוקדמות של הילד.
שיעור #5 יגון ואבל – כל חברי המשפחה ההורים הביולוגיים, המאמצים והילד חווים יגון ואובדן בתהליך האימוץ. אובדן הזהות עליה חלמו ואובדנים כספיים.
שיעור #6 גיבוש הזהות המשפחתית – משפחות מאמצות אינן כמו משפחות אחרות וחובה עליהן ללמוד מיומנויות ספציפיות בכדי להמיר את מערכות היחסים הייחודיות והצרכים שלהם.
שיעור #7 דיכאון לאחר אימוץ – אנשים רבים מבינים דכאון שלאחר הלידה, אך רבים לא תארו לעצמם שגם הורים מאמצים יכולים לחוות זאת.
שיעור #8 לחישות מוח – כיצד טיפוח עצמי של המוח יכול לסייע להורים להסתגל למתחים הכרוכים בגידול ילדים מאתגרים.
שיעור #9 משייכות להיקשרות – אנו עוסקים ביצירת תחושת שייכות וזו השאיפה המנחה אותנו: להעניק לילד מעבר לצרכים הבסיסיים ולביטחון את תחושת השייכות שלו אלינו למשפחה. עלינו להבין עד כמה ילד שחווה נטישה חש מבולבל לנוכח הצפת האהבה שהוא מקבל מאיתנו ומהסביבה.
השפעת מצבי חיים בכלל ומצבי דחק בפרט על התפתחות ותיפקודי המוח. הבנת המערכת ההורמונלית וההיפותלמוס, מתח ומוח, ציר ה- HPA, תזמורת מוחית, סגנונות רגשיים, המוח העוברי, מילדות לבגרות, הכל מתחיל בסינפסה, נוירוני המראה וגם כנס מוקלט של ד”ר דן סיגל.
כולל הדרכות עם ד”ר נועה אלבלדה,חוקרת מוח, ראש תחום נוירופדגוגיה ממרכז סגול למוח ותודעה מאוניברסיטת רייכמן, הרצליה.
להבין את מקור הקושי בויסות רגשי עצמי של הילד וכיצד ניתן לנהל משברים בהצלחה. איך מייצרים חסינות הורה-ילד. צמיחה משפחתית לטווח הארוך, כולל לימוד הקשר בין ויסות רגשי למערכת הסטרס בגוף-מוח והורמונים.
היישום בבית: חמשת השלבים למניעת הסלמה ומיקוד על: להיות ‘השקט בעין הסערה’. תירגול נוכחות מלאה לטיפוח הרווחה הפנימית.
מגוון הקלטות משיעורים שונים בהנחיית שרונה דוכנה ומנחים נוספים.