חיפוש

לייב ספונטני מאמצת-מאומצת

15.8.2021

מה קורה כשאין תיכנון? דוקא טוב!
התוצאה: לייב מוקלט 10 דק’ בין מאמצת ומאומצת.
ועוד לפניכם: מאמר על RAD לצוותי החינוך, אכילה רגשית,’טעימה’ ממפגש והצעה למסלול ‘טיול’ מרענן ומרתק בן 6 שעות.
אני בדרך לאבו-גוש למפגש חגיגי של הכוורת, תכנית ההאצה אליה נבחרנו לטובת: אמאא – אימפקט משפחות אימוץ אומנה. מוזמנים להצטרף אלינו להרחבת ההשפעה.

תהנו, שימרו על עצמכם ותהיו בקשר,

א.מ.א.א
אימפקט משפחות אומנה-אימוץ

8.8.2021

הזדמנות – ביום א’ השתתפנו ביום הלימודים האחרון בתכנית ההאצה בכוורת. על ההזדמנות קיראו להלן.
מתנות –
במהלך יולי קיימנו שלושה מפגשים בחינם ‘קיץ משפחתי רגוע‘ (קטעים נבחרים לצפייה בפייסבוק וגם ביוטיוב).
לאחרונה בנינו שותפויות אסטרטגיות חדשות ובנוסף הצענו שני מסלולי למידה (מפורטים להלן).
במהלך השבוע מתנהלים דיונים בקבוצות הווטסאפ שלנו. כדי להצטרף כיתבו לי מכאן.
בקרוב:
חזרה למע’ החינוך והרצאה לארגונים.

רווחה אישית Wellbeing

18.7.2021

3 קטעי וידאו מרגשים ביניהם: “אמא, אני זקוק לך”,
מתוך מפגשי הזום שקיימנו ביולי.
“הי שרונה, היה אמש מפגש ממש מעניין. דיברת על נושאים חשובים: הקשיים של הילדים, דרכי התמודדות ומה לעשות ולא פחות חשוב מה לא לעשות. המפגש היה תמציתי וברור מאד. היו דברים שכבר ידעתי ממפגשים קודמים איתך, אך חיזקת אותם אצלי כי לפעמים שוכחים. אני מאד מודה לך. אשמח להעביר את ההקלטות לבעלי…”

קיץ משפחתי רגוע

10.7.2021

במהלך יותר משנה חווינו לחצים ואתגרים רבים. הגיע הזמן לחוויות מחזקות. חופשת הקיץ הינה הזדמנות לשפר את הקשר הורה-ילד ולטפח את הבריאות והרווחה שלנו. שלושה מפגשי חוויה להורים כולל כלים ושיתוף. בחרו את המועד הנוח לכם.

סמינר פאסד FASD

10.5.2021

יהיה זה הישג אם כל משפחה תזמין נציגים מהמעטפת המקצועית והאישית שלה: אנשי טיפול, בריאות, רווחה וחינוך וכמובן הורים נוספים. מגוון משתתפים יהיה הצלחה של כולנו. בדרך זו נשפר את השותפות בגיבוש והטמעת תוכניות ליווי למשפחות שילדיהן אובחנו בפאסד – FASD ספטקרום נזקי האלכוהול בעובר. לאחר ההרשמה בט. התעניינות תקבלו גישה לפרק הראשון בספרו החדש של ד”ר צ’סנוף.

משפחה בהתמודדות

23.4.2021

מהם הקלפים החזקים מהן האפשרויות שאנחנו יכולים להציע להורים וגם לאנשי טיפול שיותר יעצימו את החוסן המשפחתי? האם יש דרך שכשאני מרגישה שהרכבת ככה יורדת מהפסים שלה לשמור על תפקוד סביר במשפחה? שיחה עם עידן לנדמן גיגי.

משפחה בהתמודדות

23.4.2021

מהם הקלפים החזקים מהן האפשרויות שאנחנו יכולים להציע להורים וגם לאנשי טיפול שיותר יעצימו את החוסן המשפחתי? האם יש דרך שכשאני מרגישה שהרכבת ככה יורדת מהפסים שלה לשמור על תפקוד סביר במשפחה? שיחה עם עידן לנדמן גיגי.

משה, מה יהיה איתך?

26.3.2021

“משה, מה יהיה איתך?” – בהנחיית גילעד יעקבזן, אומץ בינקותו.

משה רבנו, סיפור האימוץ העתיק בעולם – תהיות, שאלות, מחשבות ואולי גם תשובות. אין זמן טוב יותר מפסח לספר את סיפורו של אחד האנשים המיוחדים ביותר בהסטוריה שלנו ולראות מה אפשר ללמוד ממנו על עצמנו, על ילדינו ועל משפחותינו. לעורר מחשבה, להציף שאלות ואולי גם תשובות.

משפחה בהקשבה

7.3.2021

שיחה על טיפוח חוסן משפחתי דרך תקשורת. למעשה המשפחה יוצרת שפה משפחתית. עינת מציעה הרגלים בריאים לשיגרה ויישומם גם ברגע ובתקופות משבר. בשיחה נגענו במתנות שמציעה ההקשבה לעצמי כהורה ומכאן בפיתוח היכולת להקשבה נקייה לילדים שלי ולאנשים אחרים עימם אני מגיעה במגע.

הבטחות מקיימים - חג פורים

26.2.2021

כמובטח מצורפת הקלטה מהמפגש ‘מצאתי את אמא שלי בגוגל’ כמשלוח מנות.
הוספתי מתוקים כמו: ‘רסיסי מידע’ ו-‘מה יקרה אם אתנהג לא יפה’ מחשבות של ילדיהם של הורים מאומצים. מתוך המפגש ‘אימוץ בעיני הדור ה-3’ שייערך שוב ב- 8.3.
פרחים לשבת – מסרים חשובים מטל דביר אשת טיפול. אחד הסודות של טל הן לחיות עם הילדים בלי ציפיות. מפתיע? יש בכך הקלה רבה.

יום המשפחה

12.2.2021

חברי הקהילה הורי אומנה ואימוץ, בוגרים פותחים את הלב ומשתפים על מסעות החקר, גילוי והוצאה לאור. מפגשים בכניסה חופשית בהרשמה מראש.

בנוסף לפעילויות המפורטות להלן כולל הגיליון שתי שיחות בין שרונה שאימצה ונטע שאומצה (שעה) ובין אסתי לשרונה (20 דק’).

12.2.21 – מסע מאומנה לאימוץ עם גליה בן חיים.
17.2.21 – מצאתי את אמא שלי ב-Google עם רוני אפשטיין.

18.2.21 שיח קהילה.

25.2 אימוץ – מה שעליך לדעת, סדנה בת 4 מפגשים רצופים.

האימוץ בעיני הדור ה-3

4.2.2020

איך ילד קולט את עולם האימוץ אליו נולד – להורה שאומץ בילדותו?

צילה הרטמן: כשנכדתי הבכורה היתה בת 3 היא אמרה לי: “את האמא השנייה”. השאלה חזרה והתהייה בי הלכה והתעצמה, כי להבנתי – כשהעובדות מטושטשות הערפל עשוי לעורר עולם דמיוני לא בטוח, לא יציב. כשהייתה בת 6, ואחותה הקטנה בת 3, סיפרתי להן איך האמא שלהן הגיעה אלי והפכה להיות בתי. מאז לא עלתה אצלן עוד השאלה. אבל ההתמודדות נותרה בי…”

לקות למידה והשפעותיה על החיים

25.1.2021

לקויות הלמידה נושא רלוונטי למדי במשפחות שלנו. ליאור פגש את בני במשך שנים דרך הסקייפ וסייע לו בלימודים. הוא עודד את בני וגם אותי. מאז הפכנו לעמיתים. עקרונות פיתוח חשיבה, ניהול שיח מחבר וחיזוק ערך התלמיד ממשיכים להיות נר לרגליו של ליאור, מפתח שיטת רבדים. אנו מזמינים אתכם למפגש פוקח עיניים וחוויתי.

מאימוץ לאומץ

14.1.2021

איך נבין את הילדים שלנו טוב יותר? פעמים רבות שיחה או שתיים עם בוגר שאומץ עשויה לפקוח עיניים ולהרחיב את הלב באופן שאין לו אח ורע. הקשבה עמוקה לדברים הנאמרים בכנות ובאומץ ע”י מי שנולד למשפחה אחת והגיע לאחרת (אומנה/ אימוץ) היא הזדמנות להבין את קולו של הילד שלנו – התנהגויות המבטאות רגש ואולי עדיין אינו מצליח לבטאן במילים: הכאב, הגעגוע, המישאלות, מי אני ולמה זה קרה, מה יצא ממני, והאם אצליח לנהל מערכת יחסים ראויה? מפגש עם עפרה משורר.

השיקולים בבחירת מסגרת חינוכית לילדינו

22.12.2020

מי כמונו יודעים כמה הילדים שלנו זקוקים לסביבה צפויה ולהורים רגועים. כמה חשובה עבורם המעורבות החברתית והשגרה המבורכת. אנו פועלים כדי להקל עליכם ובנוסף מלווים משפחות ‘על הקצה’ באופן יומיומי ובתיאום המעטפת שלהם. מפגשי השבוע: ביום ג’ – מערכת החינוך עם אורנה אביאור.

יום האימוץ העולמי

9.11.2020

מ- 25.10 ועד 30.11 קיימנו את הכנס זהות, שייכות וביטחון. הכנס כלל 19 מפגשים, כ”א בן שעה וחצי. כל המפגשים הוקלטו ופורסמו בקמפוס המקצועי שלנו.
במהלך ה-9.11 יום האימוץ העולמי קיימנו שלושה מפגשים עם אורה כיום מעל גיל 80 שהתייתמה מאימה והגיעה לבת סבה, מפגש עם גילעד על זהות ועם שרה באסל על אימוץ בחברה הערבית.

כנס מקוון: זהות, שייכות וביטחון

16.10.2020

מדי שנה לכבוד ה-9 לנובמבר יום האימוץ העולמי, מקיים מיזם האימוץ והאומנה כנס מקוון מקצועי. המיזם פועל מאז תחילתו בפרישה אינטרנטית רחבה מתוך שאיפה לאפשר לכל משפחה נגישות קלה ומהירה להבנת עולם האימוץ והאומנה.

השנה החל מה- 27.10 ולמשך חודש נקיים 18 מפגשים בהובלה של צוות מומחים מקצועיים ונציגי הקהילה. בנוסף יקבלו המשתתפים גישה למבחר הדרכות מוקלטות מתוך 120 השיעורים בקמפוס. המיזם פועל במהלך כל ימות השנה לטובת בניית מערכי תמיכה, ידע וכלים בקרב המשפחות והמעטפת שסביבם.

#60: הקלטות ותרגילים

23.9.2020

על הקשר בין מצבי דחק ומערכת העצבים שלנו תוכלו ללמוד מניר ואביבית שתי ההקלטות זמינות (בינתיים) באורך מלא. אל תחמיצו.

מוזמנים מכאן לשריין – 2 סמינרים בזום שייערכו בימי ג’ בבוקר:
27.10.20 – סוגיות זיהות לאור טראומת ההיקשרות ולטובת חיבור
24.11.20 – מערכת החינוך ומערכת העצבים לומדות לעבוד ביחד

לקינוח, ארבעה תרגילים פשוטים ואפקטיביים במיוחד. תהנו.

שנה בריאה ורגועה וחתימה טובה,
באהבה שרונה 0522-941146

#59: FASD

11.9.2020

יום הפאסד – קשת נזקי האלכוהול העוברי הבינ”ל מצויין ברחבי העולם ב-9.9. אנחנו במהלך כל החודש התשיעי נביא ידע וכלים.
תינוקות שאימותיהן שתו אלכוהול במהלך ההיריון מפגינים קשיים במשימות חשבון פשוטות שתינוקות ‘נקיים’ מצליחים בקלות. פאסד היא תסמונת שקל למנוע, אלא אם אתן אוהבות לשחק רולטה רוסית. כדי לחולל שינוי, אנא קיראו, הגיבו והפיצו. תמצאו כאן: קול קורא, מונחי יסוד, מי פעיל, מחקרים ומאמרים.

#58: ביטחון וחמלה

17.8.2020

  • איך להשרות חווית ביטחון? חויית ה- Safety היא קריטית לילדינו בכדי לייצר רוגע והיקשרות. שני מפגשי זום להורי אומנה ולהורים שאימצו. 
  • ‘הורות נוכחת’ פרק 1: חמלה.
    כשצפיתי בשיחה של הנזיר טיך נהאת-האן עם אופרה וינפורי והקשבתי לארבע המנטרות, כל-כך התרגשתי שהחלטתי לשתף אתכם. לפניכם ערכה הכוללת קלפים:
  • מערכת החינוך והיקשרות – להורים ולצוותי חינוך, העשרה בקבוצת הווטסאפ.

#57: עבודה בצוותים רב-מקצועיים

31.7.2020

יש משפחות שנדרשת עבודה כמעט 24/7 עם ההורים והילדים. מישהו צריך להחזיק ולהכיל, להדריך, ללוות ולסנכרן בין חברי הצוות הרב מקצועי. אף אחד לא יודע הכל וכולם אמורים ללמוד כל הזמן. מעטפת מחבקת ומומחית הינה מרכיב קריטי לעבור מתקופת משבר לאיזון ומשם בצעדים קטנים ובטוחים לעבר הישגים. מה דעתכם? אני כותבת מתוך ניסיון שטח יומיומי עם משפחות הנמצאות קרוב לקצה גבול היכולת. כדי להבטיח מעטפת ראויה, מקבלים חברי תכנית הדגל שלנו מנוי נוסף בחינם למטפל/ מחנכת. בנוסף, ניתן להיעזר בנו לגיבוש תכנית ליווי ייחודית עבורכם והצוות שלכם.

#56: התמחות בהורות שיקומית

15.7.2020

  • אכילה רגשית, הדרכה במתנה. דרך האוכל אנחנו מכניסים אל תוכנו רגשות, תחושות ודפוסי התקשרות. ההזנה האמביוולנטית מתחילה עוד בשלב העובּרות. היא ממשיכה כשהילד גדל עם הוריו המולידים שאינם מצליחים לספק רבים מצרכיו הביולוגיים והרגשיים. איך תוכלו כהורים לקבל את הפערים? מנחה: יעל לי.
  • חוכמת האימוץ והאומנה – תכנית המתמחה בהורות שיקומית.
  • בוגרים משתפים – רשימת צפייה ביוטיוב.
  • שיתוף והפתעות בקבוצת ה-WhatsApp שלנו.

חופשת קיץ נהדרת, כיתבו לי, שרונה   0522-941146

#55: פצעי ההיקשרות

26.6.2020

היקשרות חמלה ואומנות – איך מאפשרים לתהליכים פנימיים להופיע כביטוי אמנותי המתייחס לפצעי התקשרות?

איך נוכל להפוך התמודדות רגשית לא פשוטה ואף קשה לחמלה עצמית דרך שילוב של חומר, יצירה ושיתוף?

הצטרפו למפגש מיוחד עם נטע אשוח אמנית, מטפלת ואמא לשני ילדים שאימצה תשתף אותנו מהמסע האישי-משפחתי ומקצועי.

חדש – קבוצת ווטסאפ להורים.

#54-1: 4 הדרכות במתנה

18.6.2020

לפניכם, הקלטות במתנה בנושאים: חרדה, משיכה לסיכונים, מסר למטפלים וויסות רגשי.
ויסות רגשי.
משיחרור הפנטזיה ועד יצירת מרחב משפחתי קרוב יותר, בטוח ורגוע. במפגש עסקנו בהבנת השפעת מצבי הקיצון שחוו ילדינו על מערכות הסטרס ובעיקר על הויסות הרגשי עצמי ואת תפקידנו כהורים לסייע לילדינו הצעירים והמתבגרים לשפר מיומנות קריטית זו.
משיכה לסיכונים – כמיהה לריפוי. במפגש מוצגת גישה פרקטית להבנה ולטיפול במשפחות בהן פונה ילד למצב סיכון או עברייני, כהעברת מסר להורים ולסביבה. אם נבין את המסר, נוכל לוותר על האופן ההרסני והמכאיב בו הוא נמסר. מבעד לבהלה ולחוסר האונים לנוכח מה שנראה כמו בחירה בדרך שמובילה לתהום, מבליחה הבנה חשובה: ההתנהגויות הקיצוניות הן שפה, שאם נלמד להשתמש בה, ולהקשיב למסר הנאמר באמצעותה רוב קשב, נוכל גם להשיב באופן תואם, מגדל, בונה ו… מרפא.

המפגש עסק בחרדה – חרדת נטישה והגדרה מחדש ודיוקם של המושגים והגישה האימונית המקצועית. דגש מיוחד יושם על הבנת תפקידו של ההורה בניהול וטיפול בחרדות של הילד בכלל ובפרט בקרב ילדים שעברו טראומה. לחברים בתכנית חוכמת האימוץ והאומנה. המנחה הינו הורה מאמץ.
מסר לאנשי מקצוע – מה לא ידעו ההורים המאמצים, מה לא למדו המטפלים, מה לא נאמר ולא נמצא על השולחן. על חשיבות ההעמקה בתחום, הבקיאות וחוסר ההתכחשות. כי לכאב ולרגש יש נוכחות ואי אפשר ואסור להתעלם מהם. מה עושים עימם, אם כן? 

 

 

#54: מחזור 6 והדרכה על חרדה

11.6.2020

אני מתרגשת לשתף שהמחזור השישי של תכנית הדגל שלנו: חוכמת האימוץ והאומנה יוצאת לדרך. התכנית זכתה למשובים משמעותיים מההורים ומהמטפלים שהשתפו בה עד כה: “משנה חיים…מצילת חיים…מדליקה אור בבית…אנחנו רגועים יותר…אנחנו מתחבקים יותר…יש יותר תקווה…פחות בדידות..”
גישה להדרכות משמעותיות מתוך המחזורים הקודמים, ביניהן: חרדה, ויסות רגשי, שייכות, אכילה ועוד.

הקמפוס המקצועי כולל כ-80 הדרכות מגוונות ועשירות ממומחים ומאורחים מקהילה. בנוסף לקמפוס ללמידה עצמאית כוללת התכנית מפגשי לימוד ועומק ופתוחה עד 31 דצמ’ 2020.

 

#53: עשרת הדיברות ומסר אישי

28.5.2020

הבהרה לגבי עשרת הדיברות שלהלן: היישום לא קל. ותובע אימון רב ותירגול עקבי. חבל שתהיו מתוסכלים. גם לי לקח זמן. אז קחו אוויר וקיראו.

1. הורים יקרים (וגם מטפלים) אל תנסו/ תתיימרו לרפא. אם לרפא אז תעבדו קודם עם עצמיכם.

2. אם הילד מבטא כאב בדרך שאינה נעימה לכם, נסו לדמיין איך הוא מרגיש. תנו לו להוציא את זה. אם הוא מוציא, משמע הוא סומך עליכם שתשרדו אותו. אתם לא רוצים שהוא יחזיק את ‘זה’ בפנים.
3. אם הפקק קפץ ויש התנהגות קיצון, אין עם מי לדבר. פשוט תהיו. תהיו שם עבורו. תראו אותו, וודאו שהוא רואה שאתם רואים אותו. תהיו בשקט. תהיו.
4. זמן של קושי אינו זמן להעניש לאיים לחנך או לצעוק. חיזרו לסעיף 3.
5. קשה לכם? תנשפו לאט וארוך. תגידו בלב love love love

בינתיים זה עבד לי תמיד. כמעט.
לקריאת כל עשרת הדיברות ומסר אישי ממני הקליקו.
חג שבועות שמח, שרונה

#52: מצאתי את אמא שלי בגוגל

22.5.2020

מצאתי את אמא שלי בגוגל

האם חשבתם פעם לחפש בגוגל משהו שאבד לכם? נארח את רוני שאיתר את אימו בגוגל. נשוחח מלב אל לב ונותיר זמן לבקשות שלכם בתחום האימוץ. אוירה של נועם, קשב, קבלה וקבלת שבת. הזמינו. הקישור בתמונה ומשם אל מפגש חינמי.

#51: גילוי השורשים

8.5.2020

שמי איריס, אני בת 55 ואומצתי בגיל יומיים מבית החולים. אני בת יחידה להוריי המאמצים. הוריי אהבו אותי מאוד, ועם זאת עניין האימוץ וזהות אמי הביולוגית העסיק אותי כל החיים.
בשיחה משתתפים בוגרים שאומצו והורים שאימצו ובעיקר במה למסריה החשובים של איריס. הוידאו כאן לצפייה ולשיתוף ייתכן ובהמשך יעלה לקמפוס הסגור של חברי התכנית חוכמת האימוץ והאומנה.

#50: ויסות רגשי משפחתי

24.4.2020

בשנה האחרונה אנו מעמיקים ומתרגלים מחוות פנים, טון דיבור, איכות הקשבה ותגובה עם ילדנו לטובת אקלים רגוע. התוצאות מהירות ומרגשות. העקרונות מבוססים על שיקום תחושת הביטחון הפיזי ומיומנויות הויסות רגשי-הדדי.
אשמח לשוחח איתך בכדי לפתח את פעילות המיזם בהתאמה לבקשות שלך…

מדי שישי ב-4 לקבלת שבת. פרטים להלן.

“את מעניקה לנו כוחות, כלים ותקווה” אסתר, אמא שאימצה (המשוב המלא בהמשך).
אביב פורח
שרונה דוכנה, מיזם האימוץ והאומנה

#49: הערכה ומוח משפחתי רגוע

14.4.2020

בקרוב: קבלת שבת | מוח משפחתי רגוע | מערכת העצבים | חרדת נטישה ועוד.
לפני שבוע קיימנו ביוזמת רונית קרצנר אירוע לזיכרה של אימה הביולוגית. המפגש התקיים בהשראת הסרט החשוב שרונית יצרה ‘הקטנה הנ”ל’. באירוע השתתפו חברי משולש האימוץ. היום שלחתי מייל תודה למשתתפים על מעורבותם והכבוד ההדדי שהפגינו.
חג שמח
שרונה דוכנה
0522-941146

#48: הסרט 'הקטנה הנ"ל' ומפגש אזכרה לאמא ביולוגית

4.4.2020

נירגשת לארח את מפגש הזום הראשון למשולש האימוץ: הורים ביולוגיים, בוגרים שאומצו והורים שאימצו.
כולכם מוזמנים לצפות בסרט ‘הקטנה הנ”ל’, של רונית קרצנר שאומצה בגיל שבועיים ולהצטרף לשיחה בהשראת הסרט. האירוע לזכרה של ז’קלין לב, אמה הביולוגית של רונית. נפגשים: יום ב’ 6.4 בשעה 21:00. כל הפרטים להלן.
שבוע טוב וחג חירות שמח

באהבה,

#47: בצל הקורונה גישה חינמית להקלטות

26.3.2020

לא ניתן במילים
להסביר מהי תחושת אי וודאות, טלטלה רגשית ומתחים מכיוונים שונים. אולי בתקופה זו בצל/ אור הקורונה כשרבים חשים אי נוחות רגשית ופיזית בעל כורחנו
נוכל ב’קטנה’ להבין מה חוו ילדינו בינקותם. פתחנו לקהילה הקלטות של הדרכות במתנה בנושאים מגוונים…
ב-25.3 למדנו על ויסות רגשי בקרב ילדים
משרית שרם-יניב, ממטיב ילדים, המרכז הישראלי לפסיכוטראומה. צילום מסך של שלושה משובים בהמשך הגיליון. שתפו אותי – בואו שתפו אותי בבקשות שלכם. TBRI – גישה מותאמת לילדים שחוו טראומה, אייזק רודולוף, עו”ס, מ”מ משפחות התקווה הנחה במהלך החודש שני מפגשים מרתקים שהקלטנו. המשובים היו מצויינים!

#46.1: פורים ו- TBRI

10.3.2020

פורים שמח,
אסתר אומצה באימוץ קרובים ע”י מרדכי, דודהּ.
מסקירה שפירסם השירות למען הילד, ב-2016 התקיימו 420 אימוצים מהארץ/ מחו”ל כולל פונדקאות, כאשר
אימוץ קרובים: 55 ילדים, אימוץ קרובים בזוגות חד מיניים: 141 ילדים.
לפניכם:

  • 3 עקרונות היקשרות על-פי TBRI – הזמנה למפגש וידאו חינמי, יום ג’ 10.3, ב-20:30
  • בואו להיות שותפים משפיעים ובגדול.

#46: ארבע מנות אוקסיטוצין

26.1.2020

4 מנות של אהבה ממתינות לכם במאמרים על אוקסיטוצין, הורמון החיבור ומאמר על ויסות חושי וטראומה. נושאים אלו ותירגול כלולים ב- ‘חוכמת האימוץ והאומנה’. תודה לטל דביר מטפלת ואמא שאימצה שהעניקה משוב כל-כך מיוחד ונדיב.

השאיפה שנטמיע עבודת צוותים רב-מקצועיים. המבצע בתוקף עד יום שישי 24.1 שעה 16:00.
עיברו על הגיליון כאילו אתם כּורים במכרה זהב ושתפו חברים ומטפלים הקרובים לליבכם.

באהבה,

שרונה דוכנה

#45: קבלו 5 מתנות

14.1.2020

#1: ויסות רגשי עצמי – מודל חמשת השלבים: מזיהוי הטריגרים, דרך השהיית תגובה ועד פסקי זמן. #2: מערכת החינוך ולקויות התקשרות – התאמת לילדים שחוו טראומה התפתחותית והסברים על לקויות התקשרות.
#3: אכילה רגשית – להפוך אוכל וחוויות נוספות כהזדמנות להתקשרות מייטיבה ולהתייחס לחשיבות ההזנה הרגשית למתבגרים הרעבים שלנו.
#4 – להדליק אור מעל עולם האימוץ – גילעד יעקבזן, אומץ בגיל 3 ימים. בשיחה מכוננת עם הורים אימוץ ואומנה יחד עם בוגרים שאומצו.
#5 – נטישה והשפעותיה – נטע סימן טוב, אומצה בגיל שש וחצי. משתתפת במפגשים הקבוצתיים, בשילוב ניסיונה כמטפלת רגשית.
בונוס – נמצא בעמוד התכניה, שיחה בת כ- 47 דקות עם עדן, אומצה בגיל כמעט 4 והפכה לאלופה ברכיבה על סוסים.
היכנסו לקישור והקליקו.

#44: קבלו השראה

6.1.2020

“לפני מספר חודשים פניתי לחברה…” כך כתבה לי אמא שאימצה. לקריאה גללו למטה.
כשהורים מבקשים נושאים לדיון: ויסות עצמי, אכילה רגשית או התמכרויות אני שמחה על תחושת הביטחון שלהם לשתף. אחרי שהקונספט מתגבש אני פונה לשותפים המופלאים. קבלו מהם השראה:

הקלקה כאן תוביל לסיכומי שנה (2 דק’ כ”א) המכילים משפטי המפתח, וגם לשלושה סרטונים עם בוגרים שאומצו (שווה להקשיב), וכן לשלושה סרטונים עם חוקרת מוח על נוירונים וסטרס הנובע מטראומת ההתקשרות, ולתשעה סרטונים עם ד”ר ברנדה מקרייט מהקורס: ‘אימוץ – מה שעליך לדעת’.

#43: ניסים ומעשים וסיכום 2019

27.12.2019

גיליון חנוכה, סיכום שנה וסיכום עשור וגם מתכון לביבות. קישורים לכל הערוצים (אתר חינמי, יוטיוב, פייסבוק) בהם פירסמנו מאות חומרים: מאמרים, פוסטים, תירגומים, סרטונים.
הצעה מיוחדת בתוקף עד 31.12 להצטרפות למחזור החמישי של התוכנית חוכמת האימוץ והאומנה.
הזמנה להיות שותפים משפיעים שלנו.
משובים מחזקים מאד – מה אומרים עלינו הורים ואנשי טיפול.

#42: לרכב על הסוס ולנצח, שיחה עם מאומצת, טעימות מוח, מצגת מתנה

2.12.2019

לפניכם, גיליון מושקע במיוחד בו כל אייטם מוביל לסרטוני וידאו: במוצ”ש שוחחתי עם עדן שאומצה בגיל 3.9 – כיום לקראת סיום שירותה הצבאי. ד”ר נועה אלבלדה, חוקרת מוח – צפו במפגשים עימה על מוח ואימוץ.ביום ג’ נפגש במחשב עם ניצן אדרי “התנהגויות מיניות נורמטיביות ופוגעניות”. קבלו במתנה ממני את מצגת הרצאתי: “איך ליצור בית רגוע באמצעות מוח משפחתי”, מכנס משפחתא. שותפי חסות המשתוקקים לחולל שינוי קהילתי משמעותי. הפרטים להלן. תודה ל-משפחות התקווה‘ על הסיוע.

#41: הדרכה SE הפיזיולוגיה של הטראומה, כנס משפחתא והזמנה לוובינארים

16.11.2019

חודש המודעות לאימוץ ברחבי העולם. השבוע נציין את יום זכויות הילד הבינ”ל: 21.11 ואת יום המודעות לאימוץ ברחבי העולם: 23.11. באוקטובר נערך בנצרת הכנס השנתי של האימוץ בחברה הערבית. את הכנס היצירתי, מקצועי ומרגש ואת הסדנאות והתמיכה לאורך השנה מובילה הגב’ שרה אל-באסל, מנהלת עמותת ‘ניצני תקווה’. לפניכם גיליון חגיגי בהשראת האירועים. בואו להשתתף ולהשפיע ברמת המשפחה, הקהילה והחברה הישראלית. במתנה – מאמר וסרטוני הדרכה: אימוץ ומתח כרוני בגישה פיזיולוגית Somatic Experincing. הכנס השישי של משפחתא: פנטזיה ומציאות בעולם האימוץ, ת”א 26.11. להורים, בוגרים והורים ביולוגיים. מהקיצון אל האמצע – לאור הטראומה:
שלושה וובינארים וחבילת העשרה. החל מה-21.11. התנהגויות סיכון: התמכרויות, מיניות לא מותאמת וריפוי. להורי אימוץ/ אומנה ומטפלים.

#40: ויסות רגשי ועמידות המוח, ארבעה מפגשים מעשיים

3.10.2019

הערב יום ה’ 3.10 וובינאר: ויסות רגשי עצמי-משפחתי. שלושה מפגשים לבחירתכם. מחזור #4 חוכמת האימוץ והאומנה יוצא לדרך. המועדון מציע גישה לקמפוס מקצועי ועשיר ועשרה מפגשי מומחים, ב- 7.10 עם ד”ר אלבלדה, חוקרת מוח.

#39: פול סאנדרלנד - מכה שנית

13.9.2019

מוצפים רגשית?  גם הלפטופ שלי מוצף רגשית לנוכח מה שמגיע אל ‘שולחני’. אני מקווה שתראו ברכה בתכנים שלפניכם. בגיליון: הרצאתו של פול סאנדרלנד + סיכום בעברית. חוכמת האימוץ והאומנה – מועדון שנתי.
“אני מודה מעומק ליבי לשרונה, מובילה ופורצת דרך בדרך האימוץ.” עדנה מיצרפי.

#38: מע' החינוך, סערת גיל ההתבגרות ומלא הדרכות חינמיות

6.9.2019

רגיל, מיוחד או ייחודי?

לעיתים קיים פער בין הרצון לראות את ילדנו ולהעניק להם תחושה שהם רגילים כמו יתר הילדים לבין חוויות העבר שעברו. הניסוח של הבן שלי הוא קצר וקולע: “אני ילד רגיל עם סיפור בלתי רגיל”. כהורים וכמטפלים איך לדעתכם נכון לראות את ילדינו? רגילים/ מיוחדים/ ייחודיים? מהם ‘המשקפיים’ הראויות? בגיליון: מערכת החינוך – ערכת הבנה, גיל ההתבגרות – סערת מוחות, ד”ר סיגל, שלושה מדריכים – להורדה בחינם, Ebook מאיר ומעיר. חוכמת האימוץ והאומנה – מועדון שנתי.

“באיחור של 20 שנה התוודעתי לפני שבוע לפעילותה העניפה של שרונה דוכנה בתחום האימוץ והענקתה להורים כלים משמעותיים; לו ידעתי אז את מה שאני יודעת היום, היו חיי כאם מאמצת קלים יותר. חשוב מאד להקשיב להדרכות ובראשן לד”ר מקרייט.” א. אמא שאימצה