0522-941146
שיחות ומסרונים בימים א'-ה'
12:30-16:30
Email Programs@AdoptionWisdom.com
'ליבת הבית' #64 8.12.20
מערכת החינוך אינה סופגניה שמתקררת, זו חזית חמה ועד לוהטת. בכנס התייחסנו לסוגיות: איך פועלת המערכת? איך עובדים נכון עם הצוות? מהן הזכויות? חינוך מיוחד, בעד/נגד!? דנו בסינגור עצמי של הנער.ה ולמדנו כיצד לבסס את תחושת השייכות.
לפניכם בהמשך העמוד שלהלן שתי שיחות וידאו (עם סילבי, מירי, הורים ומטפלים) זמינות עד מוצ"ש.
כנס זהות, שייכות וביטחון שנערך מה- 27.10 ועד ה- 30.11 היווה השקה למרכז לחוסן משפחתי וכלל: 19 מפגשי קבוצה (ראו קישור), 12 שיחות מומחים 1*1 (ראו קישור) וראיון ברדיו החברתי. מלוא הערכתי לכל צוות המנחים והמשתתפים!
ייעודו של המרכז גובש מתוך הכרת הצרכים בשטח: העמקת הידע ושיתוף הפעולה עם אנשי המקצוע העוטפים את המשפחות.
בכנס דנו במרחב הבית ובמערכת החינוך, ברמה האישית, פסיכולוגית וביולוגית (מוח ומערכת העצבים). למדנו על אימוץ בחברה הערבית, על זהות מגדרית ופתיחת תיק אימוץ. כל הקלטה הפכה לשיעור הכולל העשרה מקצועית מגוונת.
הצטרפו למרכז לחוסן משפחתי, בואו ביחד זה אפשרי,
המשך שבוע מבורך,
שרונה דוכנה 052-2941146
מערכת החינוך – במתנה שתי הקלטות מתוך הכנס, נגישות עד מוצ"ש 12.12
מירי איזנברג הילר, “להרגיש בבית”-האדם מחפש שייכות
להרגיש בבית- תחושת השייכות כבסיס לביטחון עבור הורים וילדים. אני מנחת קבוצות הורים בעלת תואר שני בחינוך. נשואה ואם לשלוש בנות. מורה לחינוך מיוחד, Master NLP והכשרות בתחומי האמנויות. עוסקת במערכות יחסים ,ייעוץ וליווי משפחות, מטפלים ובתי ספר.
מציעה לקהל הרחב את ההרצאה “להרגיש בבית” – מפגש ייחודי של מסע וצורך להיות במקום בו באמת מרגישים בית, מקום בו חיים בתחושת ביטחון ושייכות. ההרצאה מלווה בסרט דוקו בו אני בודקת לאן אני שייכת. התייחסות לדמיון המשותף, אם בכלל ולמשפחת המוצא. בסרט שיחות עם בני משפחה -המאמצת והביולוגית ומצבי חיים איתם נאלצתי להתמודד.
היתרון שלי הוא הרקע שלי הן כמאומצת (ולא מבית טוב) והן כמנחת קבוצות. כילדה וכנערה לא תמיד הבנתי מה קורה איתי. גוף הידע והניסיון שצברתי במהלך השנים עזרו לי לפתור ולהסיק מסקנות ואירועים מהעבר שאותם אוכל לחלוק באהבה עם מי שמוכן לשמוע.
נערך ב- 25.11.20. כשאנשי חינוך לילדים שעברו טראומה חווים אתגרים ודילמות חשוב שיקבלו להדרכה, כלים מעשיים ויקשיבו לקול הבוגרים (שאומצו). כל זה נכון תמיד ובמיוחד בתקופות בהן צפות התמודדויות הנוגעות לבסיס הקשר והזהות של הילד כמאומץ ובאגני דרך משמעותיות בתהליכי הלמידה וההשתלבות במסגרות החינוך.
בקרב כל מי שאימוץ נוגע בחייו, כולל צוותי החינוך, נדרשת ההבנה שזהות ושייכות הם תהליכים ממושכים ומורכבים. זו קריאת הרגעה לכל השותפים: “מה שאתם חשים ועוברים הוא טבעי. חשוב לתת מרחב בטוח לשאלות שיצופו”.
הצורך “להרגיש בבית”- להיות שייך הוא נתון הפתיחה של כל ילד מאומץ.
כילדה קטנה לא ראיתי שום דבר מעבר לתמונה הצרה והמוגבלת. מרגע שהתחלתי לחקור, להבין ולשחזר אירועים, הבנתי שקיימות זוויות נוספות ממש כמו פסיפס שחיברתי מחדש בדם יזע ודמעות. כולי תקווה לסייע מתוך המסע שלי למטפלים המלווים משפחות אימוץ ואומנה.
סילבי אהרון: קצינת ביקור סדיר מומחית ושותפה בבניית תוכניות פרט רשותית במערכת החינוך. מלווה נוער בסיכון מומחית בבניית תוכניות פרט במערכת החינוך. תואר שני בניהול מערכות חינוך, מטפלת בגינון טיפולי, מדריכת יוגה. מורה בחטיבה ביניים ותיכון בעבר, מנהלת עמותה חברתית להעצמת אוכלוסיות מוחלשות, מנהלת תוכנית הילה.
סינגור עצמי של הילדים.ות ונערים.ות במערכת החינוך. נערך 24.11.20 לאנשי חינוך וקהילת האימוץ והאומנה. חיזוק קשר עם צוותי חינוך, דרכי עבודה מוסדרים עם מערכת החינוך ותוכניות תומכות.
כל תלמיד עלול במהלך שנות לימודיו לחוות קושי ואף משבר. לתלמידים החווים מתח רגשי, או עברו טראומה התפתחותית ופגיעת היקשרות יש סיכוי גבוה יותר לחוות במערכת החינוך אתגרים הן בהיבט הלימודי והן ההתנהגותי. תגובה לא מתאימה של הצוות החינוכי תעצים את תחושות ה-‘לא בטוח’, לא שייך, דימוי עצמי נמוך ואף עלולה להוביל לנשירה ולהתנהגות בסיכון.
במשך הזמן הפערים הלימודיים, החברתיים והרגשיים יגדלו ומכאן עלול להתפתח מעגל האכזבה: התלמיד חש אכזבה מעצמו, הוריו מאוכזבים ממנו ואולי אף מעצמם, הצוות חינוכי מאוכזב.
צריך וניתן לשבור את המעגל השלילי! חשוב עוד בשלב מוקדם לסמן דרכים ולגייס את כל השותפים לתהליך תמיכה בתלמיד, בהוריו ובצוות חינוכי. ייחודה של הגישה שתכירו במפגש: היכרות מקצועית של הגורמים האמונים להעניק מענה לפרט בתוך המערכת ונסיון אישי עם ילדיי בעלי צרכים מיוחדים במערכת החינוך. במפגש תקבלו לגיטימיות לתחושות שלכם ודרכים להתמודדות מוצלחת בבית ובבית הספר. נסקור מקרי בוחן ונאפשר דיון מפרה בין המשתתפים.
שיחות ומסרונים בימים א'-ה'
12:30-16:30
Email Programs@AdoptionWisdom.com