חשוב לי לתת לכם הצצה למנגנונים מאוד פשוטים ויעילים של ויסות המסייעים לנו להיות וליהנות מהיקר לנו מכל: המשפחה שלנו, ידידנו ועצמנו.
כאשר אנחנו במקום של חיבור לעצמנו נוכל לזכות במתנות הרגש. חישבו על הילד/ה שלכם; מה קורה כשהוא רגוע ובטוח? מה מתאפשר אצלו/ה ואצלך? איזה סוג של תקשורת מתקיימת ביניכם?
ובמצבים אחרים של יומיום;
מה קורה כשאנו בפעילות ועשייה רבה, או להבדיל מתרחקים, עייפים ו/או מותשים? מה קורה לנו וסביבנו? איך הילד/ה מגיבים לזה? מה זה עושה להם?
כאן במפגש נייצר מובן חווייתי לרגשות במטרה לתת להם הרבה מקום ‘הבונה’ עוגן להמון דברים טובים.
במפגש אעניק מענה להתמודדות עם רגשות לא נעימים לצד הרחבה וליבלוב של רגשות חיוביים בילד האומץ שלא פעם נרתע ממפגש קרוב ומיטיב עם רגשותיו.
המפגש מתאים לכל המשפחות. תהיה התייחסות מיוחדת לילדים שאומצו או השתלבו במשפחת אומנה ובעלי מורכבות בתחושת הביטחון הפנימית לאור נסיבות חייהם.
למפגש מוזמנים אנשי טיפול, רווחה וחינוך. מוזמנים לעיין בהרחבה הבאה:
המפגש מבוסס על המודל של Stephen Porges, פרופסור לפסיכיאטריה, חוקר
ונוירוביולוג, עם החשיבה הקלינית של Deb Dana.
אתייחס לרגש מתוך נקודת מבט אבולוציונית, עם דגש על האבחנה בין רגש עומק לבין מצבי רגש מכסים (אינהיבטוריים) כמו חרדה, עייפות ודכדוך. אתמקד במרכיב הביטחון במערך התת סיפי שפורג’ס ניסח בשם neuroception. וזאת על מנת לעשות חיבור מיטיב בעל ערך יישומי בקלינקה ובחינוך בין רגשות עומק (קטגוריאליים ושל התקשרות) לבין מערך זה. אציג התערבות חדשה וייחודית
שאותה פיתח פורג’ס:
SSP: Safe & Sound Protocol. התערבות אקוסטית זו מגבירה תחושות של ביטחון, שייכות, יוזמה ואף מביאה לשיפור ביכולות החשיבה, תפקוד חברתי ולמידה.
התערבות SSP מתאימה למגוון גילאים רחב, ומומלצת בעיקר לילדים עם בעיות
למידה, בעיות תקשורת כולל ספקטרום, קשיי ויסות, קשיים רגשיים ואתגרי
התקשרות – כמו ילדי אימוץ ואומנה, טראומות שונות. וזאת, להעצמה וחיזוק המרכיב הבריא האורגני שקיים בכל אחד ואחת.
בהתאם למחקרי מוח רבים, ויסות מצבים רגשיים לרוב מתאפשר ותמיד משתבח בנוכחות זולת משמעותי/ת שמערכת העצבים שלו/ה מווסתת בעצמה. לפיכך, התערבות SSP מומלצת בראש ובראשונה לאנשי טיפול, הוראה והורים כמתנה עצמית של self-care ופלטפורמה לקידום תהליכי החלמה לבריאות לילד/ה.