דף הבית » אימוץ מוח ושיתוף ממרכז סגול
משפחות האימוץ והאומנה זוכות להבנה בסיסית וחשובה של השפעת מצבי קיצון ומתח על התפתחות ותיפקודי המוח של הילד, המתבגר והבוגר ומה ביכולתינו כהורים ומטפלים לעשות למען עמידות המוח שלנו ושל בני המשפחה.
מרכז סגול למוח ותודעה מהווה שותף אמיתי לעשייה של מיזם האימוץ והאומנה:
ראש תחום נוירו-פדגוגיה ומנהלת המעבדה לחקר המוח.
ילדים שחוו מצבי קיצון (פגיעת התקשרות הגורמת למתח-סטרס) זקוקים לצוות המורכב מהורים, אנשי טיפול וחינוך המבינים את הפגיעות שעברו ואת השפעתן על התפתחות ותיפקודי המוח. חיוני שחברי המעגל התומך יתרגלו חמלה כלפי הילד (וכלפי עצמם) וכן ישפרו את מיומנויות הויסות העצמי-רגשי. חשוב לזכור שההתמודדויות הרבות חושפות גם את ההורים למתחים עצומים עדי כדי טראומה משנית.
* המפגש הוקלט בתהליך עריכה ויפורסם בקרוב *
בגיל ההתבגרות המוח עובר שינויים מפליגים. שינויים אלו מתבטאים גם בשינויים פסיכולוגיים והתנהגותיים דרמטיים. בגלל השינויים הללו, גיל ההתבגרות הוא גיל של הזדמנות אך גם גיל של רגישות. נשוחח על השינויים המוחיים המאפיינים את גיל ההתבגרות ועל הקשר שלהם להתנהגויות האופייניות לגיל זה. כמו כן נשים דגש על ההשפעה של ‘סטרס’ בינקות על היכולת של המתבגר/ת ״לצלוח״ גיל זה בהצלחה.
* המפגש הוקלט עבר עריכה ופורסם *
המונח עמידות מתייחס ליכולת ההתמודדות של אדם עם קשיים ואתגרים בהם הוא נתקל במהלך חייו. בשנים האחרונות אנו מנסים להבין כיצד עמידות מתבטאת ברמה הביולוגית שלנו (מוחית וגופנית) והאם ניתן למדוד אותה. כמו כן, אנו מנסים להבין מה מבדיל בין אנשים עמידים לפגיעים ואילו התערבויות מחזקות עמידות פסיכולוגית וביולוגית. על כל זה נשוחח במפגש.
* המפגש הוקלט בתהליך עריכה ויפורסם בקרוב *
תהליך האימוץ כולל בתוכו תקווה גדולה, אך גם אתגרים משמעותיים ואף אכזבות לכל הצדדים המעורבים בו. בתוך תהליך מורכב ועדין כזה, נדרשות מכל המעורבים תכונות כמו חוסן נפשי, יכולות ויסות משמעותיות וגם הנכונות לקבל את מה שיש, גם אם מה שיש הוא לא מה שדמיינתי שיהיה. בהרצאה, נשוחח על הבסיס המוחי של התכונות הללו, ונבין כי אלו תכונות שניתן לפתח ולטפח בזכות תכונת הפלסטיות של המוח ובאמצעות אימונים מנטליים שונים.
* הקלטת ההרצאה תתפרסם כאן בקרוב *
Email programs@Adoptionwisdom.com