חיפוש

לאקדמיה ולאנשי מקצוע

ייעוץ והשתלמויות לסגל, לסטודנטים, למטפלים ולרופאים

ילדים וילדות שנמצאים במשפחות מיוחדות לא נמצאים בוואקום. לעיתים חווית המשפחה השונה או המורכבת משפיעה על היבטים נוספים. אחד המקומות שאנו רואים את חווית החיים באה לידי ביטוח הוא מערכת החינוך

צוותים חינוכיים שעברו הרצאות של מיזם האומנה והאימוץ העידו על שיפור הידע שלהם ויכולת התגובה במקרים מורכבים

ההרצאות וההשתלמויות שלנו:

 

מוצעת לך חוויה מרתקת ומרגשת עם עולם ההיקשרות, הטראומה והשיקום הכוללת העמקה רב-תחומית המשלבת הבנה פסיכולוגית, נוירוביולוגית תוך ביסוס חוויית ה- SAFETY, שייכות וזהות במיקוד על העשרה בארגז כלים מעשי ותרגול לרווחה פנימית של אנשי החינוך.

המפגשים מועברים על ידי צוות מיזם האימוץ הכולל הסמכות בחינוך, פסיכותרפיה במיקוד על טראומה והיקשרות, ניסיון בעבודה עם ילדים ונוער בסיכון.

"הֵבַנּוּ יוֹתֵר לָעֹמֶק מָה עוֹבֵר עֲלֵיכֶם, הַהוֹרִים, וְאֵיךְ אֲנַחְנוּ כְּשֻׁתָּפִים יְכוֹלִים לְהוֹעִיל"

פעילות בשיתוף חוקרים וסגל בכיר מהאקדמיה

תודה מיוחדת לד”ר נועה אלבלדה, חוקרת מוח ממרכז סגול למוח ותודעה בניהולה של פרופ’ נאוה לויט בן נון. בזכותכן זכינו להשתתף בהכשרות מקצועיות, להדרכות מעמיקות ומרתקות להורים ולאנשי הטיפול במעטפת. בנוסף, אתן מסייעות בהנגשת חומרי העשרה ייעודים בתחום הטראומה, מוח, מערכת העצבים וההורמונים.

שיתוף הפעולה עם מרכז סגול כלל סיוע בהנגשת חומרים וכן קיום מפגשי לימוד ושיח במגוון רחב של נושאים הרלוונטים להורים ולבוגרים שאומצו וכן למשפחות האומנה ולמעטפת המקצועית.

הערות מאירות על הורות אימוץ ואמנה

הועבר לביה"ס לריפוי בעיסוק האוניברסיטה העברית. להלן הקלטה מלאה ומשובים.

להיות בנעליים של הורה מול משבר – הורה המתמודד עם ילד פוסט טראומטי עלול להפוך לסובל מטראומה משנית. בהחלט ניתן וקריטי למנוע ולסייע.

חוויות הקיצון שעבר ופגיעת ההיקשרות שנושא הילד מוטלים אל עבר הוריו החדשים. 

לצד התמודדות ההורה עם לקויות הילד הרבות והמורכבות, מתווספים גם אתגרים ארוכי שנים בתחום הזהות והשייכות. בשאיפה להפוך את תהליך הריפוי בעיסוק לאפקטיבי קיימת חשיבות 'לראות' את קשת האתגרים עימם מתמודד ההורה לעיתים עד כדי טראומטיזציה משנית.

את שיעורי הבית שהמטפלים מנחים את ההורים יש למנן בכדי למנוע עומסים נוספים על הקשר. להעניק הסברים נוירוביולוגים להורה על תחושותיו ותגובותיו ובעיקר להזמינו לייצר מערך תמיכה איתן. הורה עם חוסן יוכל לשאת את ילדו ולצלוח יחד את הנהר הגועש עד לגדה היבשה.

סגל בכיר אקדמי, אנשי מקצוע מנוסים וסטודנטים יצליחו לאחר המפגש להאיר את ייחודה של ההורות לילד שחווה טראומה לסייע ולהיטיב את ההורות בבית, הטיפול בקליניקה ואת הדרכת ההורים.

פאסד - יש מה לעשות!

הפקנו 2 סמינרים פרונטליים בינואר 2019 וביוני 2021 בהנחייתו של ד"ר אירה צ'אסנוף מומחה בינלאומי בתסמונת האלכוהול העוברי. בסמינרים השתתפו הורים ואנשי הטיפול. הפעילות נערכה בשיתוף פעולה עם עמותת 'משפחות התקווה' וביוזמת הורים לילדים עם פאסד. באתר הקדשנו איזור ייעודי לנושא התסמונת כולל מאמרים, מחקרים ומכתבים אישיים שכתבו הורים.

הפקנו מדריך קצר להורדה מתורגם לעברית מתוך מצגת הסמינר. הודות לד"ר צ'אסנוף הענקנו במתנה את הפרק הראשון בספרו על פאסד ומערכת החינוך.

נמל מבטחים בים סוער - מבוא להורות שיקומית לילדים שחוו טראומה

המשימה של הורי האומנה אינה פשוטה, אך בהחלט אפשרית. ההתמודדות היא מורכבת אך במהלך הזמן אם עובדים נכון מתחוללים קסמים. ביננו מדובר בהשקעה רבה של ההורים, צוותי טיפול וחינוך. כדי להעביר ילד ממצב הישרדותי של ‘לא בטוח’ ואף חש אימה מול העולם למצב של בטוח רגוע בריא ושמח נדרש אורך רוח ובעיקר העצמת ההורים, הענקת אמון מלא הדדי, הדרכות מתקדמות ותמיכה נגישה ומותאמת בין כל העוסקים במלאכה שאין חשובה ממנה: השבת האמון לילד שגורלו התאכזר אליו בתחילת חייו.

אני מרותקת! … מרגש…  מאד מעניין… מזדהים…מרגישה שאת מדברת בול על הילדה שלי!

 הזדהתי עם הרבה מהדברים ו ההתנהגויות שתיארת… מקווה לזכור הכל כדי להעביר לבעלי

 את נותנת הסבר להתנהגויות שונות שאנחנו חווים…הבנה להתנהגויות שונות.

יכול להיות שיש לו בעיית ויסות חושי…איך מזהים את זה רגע לפני?

כשההתפרצות היא אלימה ומחריבה פיזית את הבית והסביבה וזה בלתי אפשרי קשה מאד לעצור את עצמך ולהיות נוכחת ל30 שניות. זה בדיוק הזמן לפני שהחלון נשבר

תקיעות התנהגותית, התנהגויות אובססביות הן סימן להתפרצות או דרך של הילד להרגעה עצמית. נותן לו ביטחון או סימן לחרדה?

האתגר בעיניי הוא במפגשים עם המשפחה הביולוגית, שמוציאים מוויסות כל פעם מחדש…

אני מבקשת לדבר רק להגיד שלמדתי המון על הילדי אומנה שלי,  תודה רבה

השהיית תגובה , מניסיון עובד ממש בכל הקשרים.

קיבלתי כאן במפגש שותפות ושיתוף.

למדתי השהיית תגובה… לראות את הילד ולתמלל לו את הרגשות שלו

השהיית תגובה וגם חיבוק ארוך…היו דברים שידעתי על הילדים וחידדת לי מאד! והיו דברים

קודם כל מנחם לדעת שיש סיבה. שם. שזה לא אנחנו.  וגם.. תיקון או הצמחה שלנו.. ואנחנו כבר נראה את השינוי משתקף בילדים.. בלי “לתקן” אותם.

והיו דברים שחידשת והפנמתי. וגם את נושא הטראומה המשנית.

למדתי לשים לב לטון.

תמר איל – רכזת קהילת משפחות האומנה : מעריכה את השותפות ושמחה מאד לראות יחד איתי כאן, ההרבה משפחות נוספות .

מבט…הורות אוקסיטוצין ומבט בעיניים

 בהחלט נשאר טעם של עוד

 ויסות רגשי מתחיל מויסות הדדי. וזו מיומנות נלמדת

תודה רבה! קיבלנו רעיון למשהו מעשי להתמודד עם אחד הקשיים של ילדת האומנה שלנו. מפגש משאיר טעם של עוד

קיבלתי הבנה טובה יותר של ההתנהגויות של הילדה שלי. קיבלתי חיזוק לדברים שאני עושה לצד חידוד שינויים שעליי לשאוף אליהם. תודה רבה! ההרצאה היתה מעולה ושימושית מאוד!

תמר איל – רכזת קהילת משפחות האומנה : תודה שרונה – את השראה. היית בהירה וברורה – למדתי המון. שמח להרחבות בנושאי הליבה שהועברו הערב.

תודה רבה  חיזוק. הבנה. קבלה. תמונה כללית שיצרנו וצריך להמשיך להחזיק- להמשיך בכיוון.

תודה. תודה רבה לך. תודה רבה. את בהחלט השראה עצומה.  ותודה ענקית.

נשמח להמשך. תודה רבה. תודה שרונה על הרצאה מעצימה

היה מעניין ומחדש. לבדוק את מצב השליטה שלי בעצמי ולנשוף נשיפה ארוכה לפני תגובה

 לוקחת המון רעיונות, תובנות וחוזקות ומעל הכל את ההבנה שאני זקוקה למפגשים כאלו כמו אויר לנשימה. את מדהימה, תודה!

 היה ממש מרתק

 שרונה היה מצויין יישר כח, כמה ידע ופרקטיקה בשעה וחצי, עושה הרבה טעם של עוד

.

הכירו את תכנית הליווי שלנו

גיבשנו תכנית במודל ליווי ייחודי למשפחה ולצוות הרב תחומי שעוטף אותה. התכנית פעם אחר פעם מחוללת תוצאות דרמטיות תוך זמן קצר ובכלים יחסית פשוטים להטמעה. התכנית נבנתה במטרה ללוות אנשי צוות חינוכי וטיפולי ואת המשפחות המתמודדות עם דילמות, מצבים מורכבים ומקרי קיצון. האתגרים מצד הילדים יכולים להיות משקרים, שפה מילולית קשה (השפלה וקללות), דרך אלימות פיזית (כלפי בני המשפחה וחפצים) ועד גניבות, שוטטות ומצבי סיכון נוספים.

תכנית הליווי מציעה – שותפות בדרך מכילה ולא שיפוטית, תרגול כלים פרקטיים מוכחים אל מול האתגרים הרבים בבית ובמערכת החינוך. בתחילת התהליך יחד עם הצוות תוגדר מטרה ברורה ותכליתית בשאיפה לייצר מערכת יחסים של ח.ו.ס.ן: חמלה, ויסות, סמכות ונוכחות הורה-ילד.

התכנית כוללת סדרת מפגשים בתוך תקופה מוגדרת מראש ומשתתפים רשת התמיכה החברית ומקצועית וכמובן ההורים ובני המשפחה הרלוונטיים.

בנוסף הליווי מציע תמיכה שוטפת וכן לימוד עצמאי מהשיעורים בקמפוס הדיגיטלי

חומרי העשרה לאקדמיה ולאנשי טיפול

אימוץ

איך להשרות ביטחון?

https://youtu.be/IIuOtqZwy7U בוידאו תוכלו לצפות בתמצית המפגש. המפגש המלא נערך ב-11.8.20 חוכמת האימוץ והאומנה, מחזור 6, מפגש 1 להורי אימוץ ואומנה. שני מפגשים דומים ייערכו ב-17.8 אחד להורים מאמצים והשני להורי אומנה. בהמשך ניתן

לקריאת הפוסט »

אנחנו כאן עבורכם

לקביעת פגישת היכרות עם הורים ונציגי גופים, אפשר לפנות אלינו עם בקשות והצעות