חיפוש

למערכת הרווחה

הרצאות והשתלמויות לעו"סים ברשויות המקומיות - ריפוי היקשרות

 

תודה מיוחדת לכוורת, חממת המיזמים החברתיים חדשניים בראשות ג’וינט ישראל וקרנות הביטוח הלאומי על הליווי המתמשך ועל הבמה בסמינר לעו”סים מנהלים במינהל לשירותים חברתיים בעיריית תל אביב. לעיל הקלטת המפגש: טראומת היקשרות ושיקום, מקרי בוחן באימוץ ובאומנה בגישה אפקטיבית במיקוד על ילדים ונוער בסיכון. בהנחיית: שרונה דוכנה.

ההרצאות וההשתלמויות שלנו:

מוצעת לך חוויה מרתקת ומרגשת עם עולם ההיקשרות, הטראומה והשיקום הכוללת העמקה רב-תחומית המשלבת הבנה פסיכולוגית, נוירוביולוגית תוך ביסוס חוויית ה- SAFETY, שייכות וזהות במיקוד על העשרה בארגז כלים מעשי ותרגול לרווחה פנימית של אנשי החינוך.

"הַמִּפְגָּשׁ הַזֶּה הָיָה עֲבוּרִי הֶאָרָה.", אִמָּא אָמְנָה

שיקום וריפוי טראומת היקשרות - מקרי בוחן באימוץ ובאומנה

עובדים סוציאליים ברשות המקומית, במשרדי הממשלה, במסגרות חוץ בייתיות,
בארגונים ובעמותות ירחיבו את ארגש הכלים וידייקו את הגישה המקצועית.

מרחב המענים יגדל והדרך לשינוי מצבי משבר תהפוך להיות אפשרית וישימה בקלות יחסית.

נגן וידאו
מודל מתנה לעבודה רב מקצועית טראומה היקשורת

הצגת מקרי בוחן של משפחות בליווי. בסמינר ביוני 2022 הצגתי משפחה שאימצה בן ומשפחה שניה שאימצה בת. שני הילדים בגילאי ההתבגרות. הצגתי את הילדים על חוזקותיהם והקשיים שלהם ואיך הפכנו בעזרת מודל העבודה המוצג כאן את האתגרים לכור היתוך הקשר של הילד עם סביבתו האוהבת וחומלת. האירוע התקיים מול 20 אנשי ונשות מפתח ממינהל השירותים החברתיים בעיריית תל אביב.
בשני המקרים שהצגתי יש גלים של שיגרה וגלים לא צפויים ולא רצויים. בשני מקרים הצלחנו להוריד דרמטית את עוצמות הקיצון. טראומת ההיקשרות מייצרת בגוף (כמו כל אירוע קיצון) מצב של מתח יתר עד כדי הרעלה של קורטיזול (פוגע ביכולת הניהול של האונה הקדמית במוח). מתרחשים תהליכים נוספים והחוויה היא – פחד FEAR. מטרת התהליך שאני מנהלת עם ההורים והצוות המקצועי (של המשפחה) היא יצירת חוויה מתמשכת של רוגע, פחות טריגרים, יותר תשומת לב לדגלים המונפים עי הילד ויכולת לנהל את האירוע כולל תגובה מושהית
וכמובן כמה שניתן במהירות לשוב לשגרה נורמטיבית (אם בכלל יש כזה דבר). אנחנו מלמדים את ההורים ואת המעגל המקיף את הקשר איך למרות לקות ההיקשרות (של הילד ולפעמים גם שלנו) ניתן ליצור קשר בטוח. האם הדברים תמיד עובדים? לא!

הרעיון הוא לייצר מספיק ביטחון בקרב ההורה שידע מה לעשות ומה ‘לא לעשות’ גם כשהדברים מתפרקים. התפרקות היא דפוס הפעולה האוטומטי של הילדים שלנו (בין אם מדובר בפירוק פיזי או נפשי) וחלק מתפקידנו הוא לייצר דפוסים חדשים ברמה הפיזית (נוירלוגית וכימית), מנטלית והתנהגותית. לסיכום, התנהגות היא תוצאה של חוויה פנימית ולכן כדי להשפיע על התנהגות עלינו ראשית לייצר חוויה פיזיולוגית שונה. ההתנהגות ‘רק’ תושפע ותגיב לתהליכים הפנימיים.

הכירו את תכנית הליווי שלנו

גיבשנו תכנית במודל ליווי ייחודי למשפחה ולצוות הרב תחומי שעוטף אותה. התכנית פעם אחר פעם מחוללת תוצאות דרמטיות תוך זמן קצר ובכלים יחסית פשוטים להטמעה. התכנית נבנתה במטרה ללוות אנשי צוות הרווחה, החינוך והטיפול וההורים במשפחות המתמודדות עם דילמות, מצבים מורכבים ומקרי קיצון. האתגרים מצד הילדים יכולים להיות משקרים, שפה מילולית קשה (השפלה וקללות), דרך אלימות פיזית (כלפי בני המשפחה וחפצים) ועד גניבות, שוטטות ומצבי סיכון נוספים.

תכנית הליווי מציעה – שותפות בדרך מכילה ולא שיפוטית, תרגול כלים פרקטיים מוכחים אל מול האתגרים הרבים בבית ובמערכת החינוך. בתחילת התהליך יחד עם הצוות תוגדר מטרה ברורה ותכליתית בשאיפה לייצר מערכת יחסים של ח.ו.ס.ן: חמלה, ויסות, סמכות ונוכחות הורה-ילד.

התכנית כוללת סדרת מפגשים בתוך תקופה מוגדרת מראש ומשתתפים רשת התמיכה החברית ומקצועית וכמובן ההורים ובני המשפחה הרלוונטיים.

בנוסף הליווי מציע תמיכה שוטפת וכן לימוד עצמאי מהשיעורים בקמפוס הדיגיטלי

חומרי העשרה לצוותי רווחה

ויסות רגשי

משפחה בהקשבה – קשר, נשימה ומגע

משפחה בהקשבה – קשר, נשימה ומגע שיחה עם עינת נירהוד שטמר – מלווה תהליכי צמיחה מתוך טראומה תמצית שיחה על טיפוח חוסן משפחתי דרך תקשורת. למעשה המשפחה יוצרת שפה משפחתית. עינת מציעה הרגלים

לקריאת הפוסט »
אתגרים והתנהגויות מורכבות

איך מחזקים חוסן משפחתי במצבי משבר עידו לנדמן גיגי

משפחה בהתמודדות עם עידו לנדמן גיגי השיחה נערכה בפברואר 2021 תמצית 2 דק’: “כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו, כל משפחה אומללה – אומללה בדרכה שלה.” לב טוליסטוי אנה קרנינה יוזמה ואירוח: מיזם

לקריאת הפוסט »
foster child refuse relationship
אומנה

ילדת אומנה שהודפת את הקשר

דיון בסוגיות הנוגעות להורות אומנה ותיקה לנוכח ילדה פוגשת את אחד ההורים הביולוגים והודפת את הקשר עם האומנים כולל התנהגויות מאתגרות השיחה נערכה בין שרונה דוכנה, מייסדת מיזם האימוץ והאומנה ואילנה שהם, עובדת

לקריאת הפוסט »

אנחנו כאן עבורכם

לקביעת פגישת היכרות עם הורים ונציגי גופים, אפשר לפנות אלינו עם בקשות והצעות