חיפוש

הגישה להדרכות דרך התפריט העליון. בטלפון התפריט מופיע כשלושה קווים. כדי להגיע להדרכות עליכם להיכנס לקמפוס עם שם משתמש. מומלץ לקרוא את ההסברים שלהלן או לצפות בסרטון. העובדה שנירשמתם לרשימת התפוצה שלנו לקבלת מיילים, אינה מהווה כניסה לקמפוס.
תודה ובהצלחה.

ברוכים הבאים

  • תודה שנירשמתם. נתחיל עם הסבר טכני קל. הכניסה למפגשים היא לאחר שתצרו 'משתמש' בקמפוס ובשלב השני נשדרג אתכם לסדרה.
    היותכם רשומים בתפוצה שלנו ומקבלים מיילים אינה מהווה כניסה לקמפוס. כדי להגיע להדרכות עליכם באופן חד פעמי ליצור משתמש.
    יש לכם משתמש? אין צורך ליצור חדש, הקליקו לדף הכניסה כאן.
    אין לכם 'משתמש'? הקליקו כאן בקישור.
    זקוקים להדרכה ליצירת משתמש או ניתקלים בקושי? כנסו לקישור כאן.
    ניתן לשחזר סיסמא. אם תנסו להיכנס למערכת חמש פעמים עם סיסמא שגויה, תחסמו למשך חצי שעה. סורי. 

הסדרה כוללת:

  • שלושה מפגשי מומחים, נובמבר 2019: התמכרויות, מיניות ומשיכה לסיכונים.
    בונוסים: פול סאנדרלאנד |  טראומה | יצירת מרחב בטוח | הסמכות ההורית החדשה. סה"כ כ-7 שעות. 

לאחר שיצרתם 'משתמש' דרך התפריט העליון תגיעו להדרכות.
בדף הזה תימצאו את הסילבוס וקישורים נוספים להעשרה.

תהנו מהדרכות מייטיבות.
פרטי קשר לקבל עזרה למטה. בהצלחה, שרונה

העשרה במתנה

פול סאנדרלאנד

פול סאנדרלאנד

2 הרצאות שהוקלטו בכנסים בינלאומיים. כוללות סיכום בעברית: אימוץ והתמכרות | לוותר ולמסור לאימוץ. "טראומה היא אירוע אשר משתלט על התגובות האנושיות הרגילות לחיים. מאחר ופרידה מוקדמת מהאם היא טראומה ראשונית, היא באה לידי ביטוי בהמשך כל החיים, בקשיים במערכות יחסים משמעותיות, ובמקרים רבים בניסיונות לויסות עצמי באמצעות התמכרויות לסמים, אלכוהול, הימורים, מין וכד’."

גלית חי-סרברניק

הקלטות וידאו של גלית שגם תוביל את המפגש הראשון שייערך ב- 21.11. בנוסף תקבלו במתנה וובינאר באורך של כ-46 דקות שהנחתה גלית במפגשי מועדון חוכמת האימוץ: הוובינאר עסק בנושא: 'טראומה ויצירת סביבה בטוחה.'

שרונה דוכנה

הקלטה של וובינאר בהנחייתי בנושא: המסע והטרנספורמציה שעברתי ב'סמכות האישית החדשה' על פי ארבעת העקרונות של הגישה ומישנתו של פרופ' חיים עומר. תודה ליחידה לסמכות הורית חדשה בביה"ח שניידר.

מפגשים והקלטות

יום ה' 21 נוב' | 21:00

גלית חי סרברניק

טראומה התפתחותית והתמכרויות לסמים/ אלכוהול בראי מערכת העצבים - אתגרים אישיים, משפחתיים וסביבתיים

נערוך היכרות בסיסית עם מערכת העצבים ונבין מהי טראומה התפתחותית מנקודת מבט זו (כמו למשל הנטיה המוגברת במצבי לחץ לתגובות בריחה/תקיפה או קיפאון/ניתוק). נשוחח על ההתמכרות כסימפטום וכיצד אפשר להיעזר בהבנה לפיה כל מפגש בין שני אנשים הוא מפגש בין שתי מערכות עצבים כדי להתמודד טוב יותר עם אדם קרוב בעל נטיה להתמכרות.      

בהרצאה נדבר על כך שלא הכל זה פסיכולוגיה… יש לנו גם מערכת עצבים שפעמים רבות היא זו שמשפיעה על התגובות שלנו יותר מאשר המחשבות/הרגשות שלנו. מ"נקודת מבט עצבית" זו נבין מהי טראומה התפתחותית וכיצד למעשה כל מפגש בין שני אנשים הוא מפגש בין שתי מערכות עצבים שמשפיעות זו על זו. מתוך סך האתגרים שמציב לנו מפגש כזה נבין את האתגרים הייחודיים שניצבים בפני אנשים שמתמודדים עם אדם קרוב עם נטיה להתמכרות לסמים/אלכוהול ונראה כיצד ניתן למנוע הידרדרות זו מבעוד מועד. נבין כיצד ניתן לשמר את החיבור עם היקרים לנו גם כשזה כואב ולשמור על עצמנו בתוך התהליך המורכב הזה.

גלית סרברניק-חי – אני מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל ומנחה סדנאות בשיטת SE™ במזרח-אירופה. פרסמתי מספר מאמרים על טיפול במצבי מתח וטראומה בקרב מכורים לסמים/ אלכוהול בכתבי-עת בינ"ל (תרגום של כמה מהם לעברית ניתן למצוא באתר "פסיכולוגיה עברית"). בין השנים 2012-2017 שימשתי כמנהלת מקצועית של מרכז גמילה ושיקום לנפגעי התמכרויות "צעד אחר צעד" בנתניה. מדריכה סטודנטים ומטפלת בקליניקה פרטית.

אתר: www.galithai.com

תקציר מתוך המפגש. הסרטון המלא נמצא בדף הייעודי למפגש זה

יום ג' 3 דצמ' | 21:00

מיניות ילדית: מהתנהגויות מיניות נורמטיביות ועד להתנהגויות מיניות פוגעניות

נשוחח על התנהגויות מיניות אצל ילדים, אילו התנהגויות נורמטיביות ומאפיינות כל גיל, ואיך אפשר לזהות שההתנהגות של הילד אינה מותאמת ואף פוגענית (כלפיו או כלפי סביבתו), וכיצד ניתן להתמודד איתה.

בני אדם הם יצורים מיניים. מתי זה מתחיל? מרגע היווצרותו של העובר. אז מהי בעצם מיניות ילדים? כיצד היא באה לידי ביטוי? מהן דרכי הביטוי הנורמטיביות והמותאמות שלה, ומתי ההתנהגויות המיניות הן אינן מותאמות? כיצד להגיב להתנהגויות מיניות שונות, וכיצד לתווך לילד את מיניותו? 

במפגש נשוחח על מיניות ילדית והתפתחות מינית, נדבר על ההתפתחות המינית הבריאה והנורמטיבית ונדבר גם על ההתנהגויות שסוטות מהטווח המותאם, והופכות להיות לא מותאמות ואף פוגעניות כולל השלכות במשפחה המורחבת. נשוחח על הסיבות להופעה של התנהגויות כאלו, האם וכיצד ניתן למנוע אותן, ומה עושים אם וכאשר הן מופיעות. נשוחח על טראומה מינית בילדות וההשפעות רחבות ההיקף שלה, ונבין כיצד ניתן לדבר עם הילדים שלנו על מיניות (בכל גיל) וכיצד ניתן להכין אותם לשלב ההתפתחות המינית ולגיל ההתבגרות.

ניצן אדר מטפלת בילדים ובני נוער ומתמחה בתחום של התנהגויות מיניות לא מותאמות ו/או פוגעניות. עובדת עם ילדים ובני נוער שחוו טראומה, פגיעות מיניות, או ביצעו התנהגויות מיניות לא מותאמות או פוגעניות. מטפלת בתחומי מיניות וטראומה בקרב אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.
דוא"ל:
nitzan5347@gmail.com

תקציר מתוך המפגש. הסרטון המלא נמצא בדף הייעודי למפגש זה

חומרי העשרה כלליים על מיניות על פי גילאים ועוד

יום א' 8 דצמ' | 12:00

יעל לי

משיכה לסיכונים -
הכמיהה לריפוי

הבנה את העקרון שמנחה ילדים לפנות למצבים המסכנים אותם ואחרים, והשלכות פרקטיות להורים.

במפגש תוצג גישה פרקטית להבנה ולטיפול במשפחות בהן פונה ילד למצב סיכון או עברייני, כהעברת מסר להורים ולסביבה. אם נבין את המסר, נוכל לוותר על האופן ההרסני והמכאיב בו הוא נמסר. מבעד לבהלה ולחוסר האונים לנוכח מה שנראה כמו בחירה בדרך שמובילה לתהום, מבליחה הבנה חשובה: ההתנהגויות הקיצוניות הן שפה, שאם נלמד להשתמש בה, ולהקשיב למסר הנאמר באמצעותה רוב קשב, נוכל גם להשיב באופן תואם, מגדל, בונה ו… מרפא.

מורה נבוכים להורה הנסער והחרד. מעבר מהורות תגובתית והישרדותית של כיבוי שריפות להורות וקהילה פרואקטיבית ומגדלת.

יעל לי פסיכולוגית מתמחה במצבי טראומה התפתחותית. עובדת עם הורים במצבים מורכבים, הורים שאימצו ובוגרים שאומצו
אתר:
http://www.peima.co.il
דוא"ל: yaellee1@gmail.com
פייסבוק: פעימה – יעל לי

תקציר מתוך המפגש. הסרטון המלא נמצא בדף הייעודי למפגש זה

קשר זה הכי חשוב

0522-941146

Email Programs@AdoptionWisdom.com

AdoptionWisdom.com