חיפוש
נטישה, פרק #1 מתוך הפסר: אימוץ - מה שעליך לדעת

תחושת בדידות

התמודדות כרונית מייצרת כאוס, בושה, תשישות וחוסר אונים.

איך מחזירים את השליטה לחיים? שליטה שאינה כוחנית, אלא רגועה וזורמת? במוצ”ש קיימתי שיחת סיכום עם אחת האימהות שליוויתי בחודשים האחרונים. היא שיתפה אותי על השינוי שחל בה במעבר מתחושת כאוטית לתחושה בה ההגה בידיה. כמה יסודות להשבת תחושת ‘אני מחליטה עלי’:

הערה: הטיפים שלהלן הן מתוך ניסיון רב שנים. הדברים שנכתבים תורגלו ובוצעו בהצלחה ע”י הורים רבים. יחד עם זאת מדובר בהמלצה בלבד.

תמצית: התמודדות מתמשכת עם קושי מכל סוג: כלכלי, מערכות יחסים ובמיוחד משברים בבית עם הילדים שלנו עלולה להתיש. כאשר קשה לנו אנו עשויות לחוש בושה, האשמה, הסתרה ובדידות. כאשר אנחנו בתקופה של חוסר אנרגיה פיזית ורגשית אנחנו רוצות להתכנס פנימה. לגיטימי. מצאי מדי פעם רגעים קצת יותר טובים בהם את חזקה דייך לפנות לעזרה. לפעמים אפילו קפה עם חברה, שיחת טלפון, סיוע בקיפול כביסה או תספורת הולמת. הדברים הקטנים ייצרו שינויים קטנים שיהפכו לגל נעים. אנחנו כאן עבורך.

שלב א': כמה דברים שאפשר לקרוא ולעשות/ לא לעשות כבר עכשיו:

  1. אופטימיות – האמיני שניתן במהירות לעבור מחושך לאור. פעם אחר פעם אני משתאה אל מול תרחישי המציאות. בהחלט, ניתן לייצר האצה לטובה. גם לאחר תקופה עצבות ודכאון מתמשכת ניתן להתרומם ואם לא מחר בבוקר אז מחרתיים.

  2. להיות עצמאית, לא תלותית, לא נעזרת ולא נתמכת עלול להסתיים רע ואפילו במוות. גם יוסף שהושלך לבור ע”י אחיו לא יצא ממנו לבדו, אלא ע”י סוחרים שעברו במקום. בחרי לך צוות או אדם אחד שיוכל להוות עבורך נווט.

  3. וותרי לעצמך. כן כן. דווקא אחרי תקופה בה ‘היית למטה’ ואת רוצה ‘לעלות למעלה’ ולהתקדם לעבר ‘האור שבקצה המנהרה’, אל תסחטי את דוושת הגז עד הסוף. מהר זה לאט ולהיפך. יש דברים שתצטרכי לוותר עליהם, יש דברים שתעשי פחות טוב. את עיקר האנרגיה נתבי לטובת ההחמלה, הריפוי והיציאה מתוהו ובוהו לעבר סדר חדש והתקדמות בחייך.

  4. רב הנסתר על הנגלה. האם הגעה עם ילד למיון בבית חולים פסיכאטרי זהו אירוע חיובי או שלילי? אין ספק שמדובר באירוע לא פשוט. כמעט בכל פעם שזה קרה למשפחות שליוויתי משהו טוב ומשמעותי יצא מזה. אם נבין שאנחנו לא באמת מבינים הכל, נשחרר את השאלה: למה זה קרה/ קורה לי/ לנו?

  5. היו כנות, אותנטיות, חשופות. רוצות שליטה? שחררו. להעמיד פנים ולשחק הצגה של ‘לאבי דאבי’ תייצר ‘פייק ניוז’ ויחס תואם מהסביבה. רוצות לזכות בעזרה אמיתית? היו גלויות! האותנטיות תאפשר לכן להשיל טון בטון ולהמריא קלילות יחסית, תוך קבלת ליווי מותאם לכן.
  6. זמן חשיפה באור בשמש, הליכה, שחיה, שיחה עם המוכרים בחנות, תרגילי מתיחה לגב עם מקל המטאטא, מקלחת טובה ומוסיקה קיצבית יתמכו בהשבת אנרגיה לטובת עליה על המסלול שלך.

    כל אלו יחד יחזקו את התחושה: אני קברניטת הספינה.

    הערה: לאבא שלי היתה חסקה. לא יאכטה וגם לא ספינה. עליה גלש חורף, קיץ דרומה וצפונה. כשהים סער אבי חתר בעוז לעבר הגלים והרהיב לגלוש במהירות על גל גדול חזרה אל חוף המבטחים.

    שליטה על חיינו אין משמעה שכל דבר מעתה ואילך יהיה גדול, מרשים ומושלם. התחילו בחסקה. גם בוגי, גלשן קלקר קטן, נפלא בתור התחלה. אני איתכם.

פיתחנו תכנית ליווי משפחתית-אישית המובילה לתוצאות. התכנית סייעה בהצלחה לעשרות רבות של משפחות. מוזמנים לצפות בחומרים הנוספים שכאן ולקבוע עמי פגישת היכרות, ללא מחוייבות וללא עלות.

שלב ב': סרטונים ללימוד ולתירגול

הסרטונים הינם קטעים נבחרים מתוך קורסים קבוצתיים או מתוך תכנית ליווי אישית להורים. הסרטונים עברו עריכה.

חיבוק עצמי תודה לד"ר פיטר לוין

חיבוק עצמי ע”פ ד”ר פיטר לוין מפתח שיטת ה- SE החוויה הסומאטית (גופנית) Somatic Experiencing. התרגיל נועד לקרקע, לחבר, לייצר גבולות בייני לבין אחרים, להעניק תחושה של הכלה עצמית ועוד מתנות רבות. את התרגל הדגמתי בשיחה עם אחת המשפחות שאני מלווה. תרגלו ותהנו חבקו עצמכם, חבקו אחרים וזכו לחיבוקים בשפע – נגיש, חינם ומטעין בטוב.

החיים תנועה של אפשרויות ובחירות - עם ענת דור

השיחה נגעה בסיפורה האישי של ענת כילדה שהתייתמה והפכה להיות אישה חיה ומצליחה, אשת חינוך המטפלת ומרפאה אחרים מטראומה ומשברים לעבר חיים מלאים של בחירה. עסקנו בצד של המטפל המיטיב עם אחרים לאחר שבעצמו עבר משבר וביכולת של המוח לצלוח אתגרים, לקבל עזרה, כלים ולדבוק באמונה. עם שרונה דוכנה אימצה ילד גדול וענת דור – מאמנת אישית ב-NLP לחוסן רגשי במשברים. ענת יתומה מאם מגיל 10 , גדלה בפנימייה שלוש שנים. כילדה צלחה ענת משברים ולכן היא כתובת טובה ללוות אנשים במשברים.

הכל מדוייק, עם דגנית השחר

השיחה נגעה בהדדיות הנתינה הורה ילד. על האור שהילדים מדליקים בחיינו בהיותם מאיצי צמיחה משפחתיים לשינוי והתמרה אישית. למדנו כמה דיוק יש בעולם אם ובמיוחד בעיתות קושי ומשבר. על חשיבות התמיכה ההדדית, העזרה וביסוס תחושת השייכות בכלל ובפרט בקרב מי שחווה נטישה והזנחה. משתתפות: דגנית השחר פיתחה את שיטת NIT מתודולוגיה מהפכנית ליצירת חיים רצויים. NIT Neuro Integrative Transformation ושרונה דוכנה אימצה ילד גדול מייסדת ומנהלת מיזם האימוץ והאומנה.

מתוך הפייסבוק

מתוך פרופיל הפייסבוק שלי:

אפשר לשתף את המאמר בדרך הנוחה לך:

הצטרפו ל'ליבת הבית'
וקבלו סרטונים ופעילויות

ההרשמה מהווה הסכמה לקבלת דיוורי תוכן ופרסום מטעם האתר. תמיד נשמור על הפרטיות שלך. לאחר מילוי הטופס, אנא וודאו שאכן הגיע מייל מאיתנו. 

לקריאת מאמרים נוספים במגוון נושאים:

תחושת בדידות

מדריך להורדה במתנה:

הורים משתפים:

קריטי שהורים שאימצו ילדים יזכו לליווי מדויק מותאם למטרות ולצרכים. פיתחנו גישה מוכחת תוצאות להפחתת מצבי משבר וליצירת קשר בטוח.

חווים מצבי משבר ורוצים קשר בטוח?

פוסטים אחרונים: