יוצאים לחקור, תצטרפו?
מחקר על גישות התערבות בקרב משפחות אימוץ ואומנה
בחלוף מספר שנים של קיום פעילויות מגוונות החלטנו לצאת בהצעה למחקר: גישות התערבויות אפקטיביות בקרב משפחות אימוץ ואומנה. שיתפתי אנשים מתחומי חקר המוח, היזמות, טכנולוגיה (למשל לויסות רגשי וליינדפולנס) וראשי אקדמיה בישראל. אשמח לקבל מכם סיוע בחיבורים לגורמי מפתח, בתהליך עצמו ובמימון פעילות חשובה זו. בואו להשפיע מכאן בבקשה.
הערה: הטיפים שלהלן הן מתוך ניסיון רב שנים. הדברים שנכתבים תורגלו ובוצעו בהצלחה ע”י הורים רבים. יחד עם זאת מדובר בהמלצה בלבד.
שלב א' - הצעה למחקר להלן תמצית:
קיימתי מספר שיחות ביניהן עם חוקר המוח. תימללתי את השיחה. למדתי אותה וכתבתי הצעה למחקר. להלן תמצית המסמך:
רקע: מיזם האימוץ והאומנה קם בשנת 2013. המניע להקמתו הפערים הקיימים בין הצרכים של המשפחות לנוכח האתגרים בהורות לילדים עם טראומה לבין המענים המוצעים. המיזם פיתח מגוון פתרונות להורים ולאנשי הטיפול והחינוך. הפעילויות מוצעות ללא עלות/ בתשלום סמלי. בנוסף מתקיימת פעילות פרמיום: ליווי לפי מודל ייחודי שפיתחנו וכן סמינרים לאנשי מקצוע. המיזם פיתח גוף ידע מתקדם ונגיש לכל המעוניין וקבוצות תמיכה.
יעדי המחקר:
- הבנת מה עובד/ לא עובד בפעילויות השונות המתקיימות (במיזם)
- שיפור אימפקט של מה שהוכח כעובד
- ביצוע Scale של הפעילות לטובת המשפחות ובשותפות גורמי המקצוע
- הטמעה במשפחות רגילות ובקרב גורמי המקצוע השונים
מיקוד המחקר: הבנת הרכיבים המשמעותיים בפעילויות ומידת השפעתם על:
- רווחת ההורה
- תפקוד הילד בהווה ובבגרותו
- איכות הקשר של הילד עם ההורה והדמויות הקרובות.
שלב ב' - שידור ליקום: פוסט בפייסבוק, באתר ובניוזלטר:
במשך שעות תימללתי את שיחתי עם חוקר מוח המתגורר באירופה. היה לי חשוב לתעד כל מסר חכם רווי ניסיון שאמר. “תראי, שרונה יש כאן משהו שעובד. חוויתי את זה בעצמי במקרה הפרטי שלנו מהתהליך איתך. עכשיו צריך לחקור מה זה הדבר שגורם לשינוי, כדי להצליח לשכפל את ההצלחה ולשפר את מה שדרוש”.
המחקר יכלול חזרה לאותן עשרות המשפחות שקיבלו ליווי. הרי התהליכים מתועדים בטקסטים ולעיתים גם בוידאו. נחקור גם את המשפחות האחרות שעברו שינוי בזכות ספר, קורס, גלישה באתר, השתתפות בקבוצת תמיכה. נבין מהו המרכיב הדומיננטי שעושה הבדל במה שקורה בבית: מייצר ביטחון, מחזק קירבה, מפחית התנהגויות מורכבות (אלימות/ גניבות/ פגיעה עצמית ועוד). אולי נגלה שהשילוב בין כל המרכיבים הוא המפתח להצלחה. נחקור אחורנית (מחקר רטרוספקטיבי) ואח”כ קדימה. ייתכן נגלה שהגורם שמייצר את השינוי הוא ההורים עצמם. כלומר מי שבחר ללמוד, לקבל ליווי לעשות שינוי הינו בעל אופי כזה שמבטיח התמסרות לתהליך ומכאן הצלחה.
אנחנו כמובן נגדיר מדדים, נגבש שאלונים, נדאג לועדת אתיקה ונרשום את הפרקטיקה באופן רשמי.
יש כאן תהליך שמצליח שוב ושוב. הוא כל-כך בעל ערך שמתהווה צוות שרוצה לחקור את מה שבמילא מתרחש פה. אם אתם הורים שאימצו או הורים אומנים, אם אתם אנשי טיפול או חינוך שרוצים לחסוך להורים או לכם שנים של תסכול ושחיקת קשר ואמון של ילד עם סביבתו, אתם מוזמנים ליצור עמי קשר ונקבע שיחת היכרות ללא עלות. השיחה בזום ונמשכת 45 דקות במהלכה אני ואתם לומדים אם תהליך הליווי מתאים עבורכם. נתראה.
פיתחנו תכנית ליווי משפחתית-אישית המובילה לתוצאות. התכנית סייעה בהצלחה לעשרות רבות של משפחות. מוזמנים לצפות בחומרים הנוספים שכאן ולקבוע עמי פגישת היכרות, ללא מחוייבות וללא עלות.
תמצית מתוך פגישות ליווי שלי עם הורים
הסרטונים הינם קטעים נבחרים מתוך קורסים קבוצתיים או מתוך תכנית ליווי אישית להורים. הסרטונים עברו עריכה.
איך להרגיע את המצב בבית? שיחה עם אמא חד הורית חלק 1 מתוך 6.
ביום שישי קיבלתי טלפון סוער ובקשה להתחיל מיידית את תכנית הליווי. המצב: התמודדות במשך שנים עם מצבי משבר בבית כולל אלימות כלפי האמא, השלכת חפצים וקללות. המטרה: הפחתה דרמטית של התפרצויות הזעם בבית ובבית הספר. יצאנו מייד לדרך. תוך 24 שעות מאז יום שישי ועד שבת חל שינוי דרמטי לטובה. אפילו הבית עבר סדר וניקיון. כדאי להקשיב לוידאו. היישום פשוט (גם אם לא קל) והתוצאות מהירות.
רגע הטרנספורמציה מתרחש כשההורה נוכח.
הפכתי להיות מניסיונרית לתרגול של ‘נוכחות מלאה’. אני תמיד אומרת שניתן ב-30 שניות ליום לעצב את מערכת העצבים שלנו וברגע האמת לשלוף את ‘התוכנה’. רגע השינוי הטרנספורמטיבי מתחולל רק כאשר ההורה פועל נכון ובעיקר נוכח במציאות הכיאוטית. מתוך השקט שבעין הסערה גם הילד מצליח להרגיע.
שלב ג' : רוצים להעמיק? קבלו העשרה נוספת:
מתוך ערוץ היוטיוב שלנו:
מתוך הפייסבוק
מתוך פרופיל הפייסבוק שלי:
אפשר לשתף את המאמר בדרך הנוחה לך:
הצטרפו ל'ליבת הבית'
וקבלו סרטונים ופעילויות
ההרשמה מהווה הסכמה לקבלת דיוורי תוכן ופרסום מטעם האתר. תמיד נשמור על הפרטיות שלך. לאחר מילוי הטופס, אנא וודאו שאכן הגיע מייל מאיתנו.
לקריאת מאמרים נוספים במגוון נושאים: