חיפוש

המפגש: היערכות משפחתית לקראת תהליך האימוץ ובמהלכו. על חשיבות קולם של ילדי המשפחה בתהליך האימוץ לקראת
הרחבת המשפחה בדרך של אימוץ. התמודדות משפחתית מערכתית כצוות. על הבנת המניע לאימוץ במשפחה עם ילדים. מפגש להורים ולמטפלים.

המפגש נערך במסגרת חודש האימוץ הבינ”ל נובמבר 2018 במסגרת סדרה בת 12 מפגשי מומחים: מכאב לצמיחה. ההקלטה בקמפוס חברים.
*משובים מתוך המפגש מופיעים כאן למטה.

מנחה: שרון פוסט.-MA בלימודי משפחה, ייעוץ סוציאלי, ליווי ותמיכה במשפחות. אימצה שניים וילדה שניים
כדאי לעקוב אחרינו מיזם האימוץ והאומנה – מרכז הכשרות וליווי מקצועי

תיזמון:

00:00 התחלה

3:10 משתתפים מציגים עצמם וציפיות

9:00 שרון פוסט מציגה כולל המחקר בקצרה

1:19:40 משובי משתתפים

לוגו מקום משלי

שרון פוסט

 

אודות

יועצת משפחתית מוסמכת  M.A בלימודי משפחה, מנהלת תיאום הטיפול ומלווה משפחות במשבר, מאמנת, מרצה, מנחת קבוצות.

אמא  לארבעה ילדים בוגרים אשר התמודדה עם אתגרים רבים של ילדים עם צרכים מסוגים שונים: סוגיית האימוץ במשפחה על היבטיו השונים של האימוץ כולל הדינמיקה בין האחים בתוך התא המשפחתי (מאומצים ושאינם מאומצים). בנוסף, התמודדתי לאורך שנים עם הטיפול בנערה מתבגרת שהתמודדה עם קשיים נפשיים על רקע טראומה מורכבת. 

מזה כתשע שנים אני משלבת את ניסיוני האישי לזה המקצועי על מנת לעזור להורים עם אתגרים שונים בחיי המשפחה. החל מהתמודדות עם אתגרי האימוץ, מיצוי זכויות מול גורמי הממסד השונים, דרך ההתמודדות עם ילד/ בוגר מתמודד נפש במשפחה ועד סיוע למשפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים.

במסגרת מקום משלי – הבית לאתגרים במשפחה, אשר אני ושותפתי הקמנו, אנחנו מלוות תומכות  ומייעצות למשפחות המתמודדות עם האתגר של ילד/ בוגר הסובל  מבעיות התנהגותיות, נפשיות, או מחלות שונות במטרה להקל ולסייע על ההתמודדות היום יומית של כלל המשפחה.  

מתוך ניסיוני  האישי, השילוב של מעטפת הכוללת ליווי בירוקרטי, רגשי וטיפולי של אנשי מקצוע, הינו פתרון יעיל המאפשר להורים לשמור על  התא המשפחתי שלם וחזק.

 

קישור לאתר:  www.makomishli.com 
פייסבוק: מקום משלי הבית לאתגרים במשפחה

הנייד: 0528699799

מחקר: תפיסת ההורות ויחסי אחאות בקרב ילדים במשפחות מאמצות, שרון פוסט רצבי

משובי הורים אימוץ/ אומנה

הדיוק הזה הדברים שאת אומרת ואני כל-כך מוצאת את עצמי כל הזמן מהנהנת
כאילו כי אני חושבת שבאיזשהו מקום פעם ראשונה פלוס מינוס תחושה שמישהו אחר אומר דברים שאני אומרת. בשבילי זו חוויה מאד משמעותית ועוצמתית, כאילו את מספרת קטעים שהם מתוך החיים שלי. בכלל כל המפגשים האל במיזם האימוץ והאומנה יש להם משמעות מאד עצומה עבורי ברמת הדיוק שלהם, כי עד עכשיו לא הגעתי לכל זה, זה תמיד אני מספרת לאחרים אבל אף אחד לא באמת חי בתוך העולם הזה. ובאמת זה לא דומה לשום דבר. זה לא דומה לילדים שלך. זה דורש ממך משהו אחר לגמרי טוטאליות. אתה בא במחשבה שאתה יודע איך, אבל אתה לא יודע - כי זה משהו אחר. אני באומנה כל הזמן אמרתי: העיקר שיהיה ילד תקין, העיקר שיהיה ילד תקין, אבל בהגדרה הם מגיעים עם פגיעה. אז כאילו זה משהו שאני נגיד לא הבנתי. וגם המשמעות הזו כאילו הנושא הזה של משפחות במשבר וההסתכלות היותר רחבה באיזה שהוא מקום זה כמו (אני חושבת כן, כי לא התמודדתי), שזה כמו נולד ילד ביולוגי אבל עם פגיעה מסוימת וכל הבית מתארגן אחרת כל הבית מתגייס אחרת וגם הזוגיות מתארגנת אחרת לגמרי. זה יכול או להרוס את הזוגיות או לחזק אותה בדיוק אותו דבר כמו שמשבר עושה את זה וזה משהו שלא חשבתי עליו לפני כן. אני חייבת להגיד שברמת האומנה אני לא יודעת מה קורה האימוץ אבל באומנה יש ממש תחושה שאתה לבד. יש מנחה שמגיעה לא מגיעה, מקצועית לא מקצועית. אז אתה גם לבד בתוך הדבר הזה. זה גם המובן הזה שזה כל-כך טוטאלי כאילו אנחנו תלויים אחד בשני. האויר זה ממש אחד על חשבון השני אם לא יתן. זה ממש האחד נושם את האויר של השני על שעות שינה הכל. כי זה כל כך טוטאלי. זה משאיר אותך… זה משהו שאני לא חשבתי עליו לפני. כאילו וטפו טפו זה משהו שאתה לא חושב עליו לפני.
המחיר שאתה יכול לשלם הוא מאד מאד מאד משמעותי.
א. ו.
אמא אומנה עם שלושה ילדים מתוכם ילד אומנה

אחרי שהתחלנו את תהליך האימוץ התחלנו לקבל איזשהו כיוון, אבל מה שנקרא לא ידעתי שלא ידעתי. אף אחד לא באמת מספר את האמת. גם העוסיות לא עברו את זה בעצמן עם כל הכבוד לכל העובדות הסוציאליות. אם הן לא אימצו בעצמן אז גם הן לא יודעות שהן לא יודעות. יכול להיות שאם היו מספרים את כל האמת באמת אולי לא היינו מגיעים לפה.
אני לא יודעת הורות מאמצת היא הורות ביקום מקביל!
זה ממש לא כמו הורות ביולוגית למרות שכל ההורים הביולוגים חושבים שזה ממש אותו דבר. זה לא!
גם אני כשהגיע התינוק החדש מפונדקאות כל הסיטואציה בבית השתנתה והיה צריך ללמוד מערך שלם של התנהגויות חדשות שצצו שלא היו קודם והחמירו.

אז שרונה, אני לא יודעת איך הגעת אלי דרך הפייסבוק, פתאום כשהייתי הכי צריכה
וזה מאד עזר לקבל המון מידע אחרי שכבר הייתי אמא מאמצת לפחות כמה יותר משמונה שנים ועדיין לא ידעתי את כל מה שלמדתי זה עזר לי המון מאד מאד מאד בהתמודדות. פשוט אין ברירה זה היה פשוט חמצן הכל נהיה יותר ניסבל.

אבל אני חייבת להגיד שמה ששרון אמרה לגבי ההפרשי גילאים אני חווה את זה מאד נכון. זאת אומרת היחס דוקא  ביניהם בין הילדים הוא מדהים אני הייתי בטוחה שיהיה הרבה יותר גרוע להפתעתי הרבה.

ע. ש.
אמא לשני ילדים: אימוץ ופונדקאות
אני מרגיש שכל המפגש הזה בשבילי. קודם כל אני שמח לשמוע שיש עוד משפחות

מאמצות מעורבות עם ילדים לא מאומצים וכן מאומצים. יופי, זה מעודד.
בוא נגיד ככה עכשיו אני הרבה יותר לחוץ ממה שהייתי לפני השיחה, כי אני יש לי הרבה ככה דאגות על מה שיהיה אני לא מתאר לעצמי מה שיהיה. אבל מצד שני אני הרבה יותר מבין איך להתכונן ולהיערך כראוי.

מ. ל.
אבא לארבעה ילדים מתוכם אחד מאומץ ותינוק

לעקוב אחרינו ברשתות

לקבל ניוזלטר במייל

רוצים להשפיע לטובה? שתפו. תודה!

Facebook
Telegram
WhatsApp

0522-941146

שיחות ומסרונים בימים א’-ה’
12:30-16:30

Email Programs@AdoptionWisdom.com